TÜRELMES LÉLEK

"Ó, te, ki Jákób házának mondatsz! Hát türelmetlen-e az Úrnak Lelke, avagy ezek-e az Ő cselekedetei? Nem javára válnak-é az én cselekedeteim annak, aki igazán jár?" (Mik 2:7)Miután a fiatal lelkész szombat délelőtt elmondta pozitív kicsengésű, Szentlélektől ihletett prédikációját, igencsak meglepődött, amikor egy dühös gyülekezeti tag megszólította a folyosón. - "Nincs jogod így beszélni velem, ahogy a prédikációban tetted! — kiabálta a férfi. A prédikátor igyekezett megnyugtatni a kételkedőt testvért: semmit sem tudott arról, hogy ő éppen milyen szituációban van, csak elmondta a Szentírás Igéit és mindazt, amire aznap a Szentlélek ihlette. Mikeás próféta is ehhez hasonló helyzetbe került. Hűségesen hirdette a figyelmeztető üzenetet Júda népének a nemzeti hitehagyás időszakában, mire a nép nagyon dühös lett rá. Miért nem prédikált nekik békességről és biztonságról, mint a hamis prófétáik? Türelmetlen volt Isten Lelke, amikor a közelgő ítéletre figyelmeztette őket?

Egy héttel ezelőtt felhívott néhány barátom, és elmondták, hogy miközben értem imádkoztak, az Úr arra indította őket, hogy faxon küldjenek át nekem néhány példázatot, amiket ők írtak a problémámra vonatkozóan. Amint megérkezett az üzenetük, azonnal láttam, hogy a történetek pontosan azokra a csapdákra és veszélyekre mutatnak rá, amik jelen élethelyzetemben leselkednek rám. Ó, sokkal szívesebben hallottam volna azt, hogy minden rendben van, de a pontos időben érkező figyelmeztetések meggyőztek arról, milyen türelmesen, határozottan, de szeretetteljesen foglalkozik a Szentlélek hű gyermekeivel!

Isten Lelke sohasem bánik veled indulatosan vagy türelmetlenül. Mindent meg fog tenni azért, hogy a helyes ösvényen tartson téged, de közben nem avatkozik bele szabad akaratodba. Soha ne gondold, hogy a Szentlélek türelme úgy nyilvánul meg irántad, hogy figyelmeztetés nélkül elenged olyan helyekre, ahol lelked ellensége legyőzhet téged!

Imádság a mai napra
"Atyám, arra kérlek ma, hadd bánjak olyan türelemmel és szeretetteljes határozottsággal másokkal, amilyen bánásmódot én tapasztalatok tőled nap mint nap!"


Szólj hozzá!