LÉLEK ÉS TŰZ

"Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de aki utánam jő, erősebb nálam, akinek saruját hordozni sem vagyok méltó; Ő Szentlélekkel és tűzzel keresztel majd titeket." (Máté evangéliuma 3:11)Nagy a kísértés, hogy úgy gondoljunk a tűzre, mint a pünkösdi lángnyelvekre vagy azok lelkesedésére, akiket betölt a Szentlélek. Úgy tűnik azonban, hogy a tűz, amely a Lélek kitöltetését kíséri, a hívő életében bekövetkező szenvedések és gondok megtisztító, nemesbítő hatását jelképezi. Tudom, hogy ez nem hangzik túl jó hírnek, de ez a lelki élet valósága. Ha a Szentlélek hatalmasan dolgozik életünkben, akkor kiégeti belőlünk az önzés és a bűn pelyváját (Máté evangéliuma 3:12). Kérlek, ne feledkezz meg arról, hogy ez nem üdvösséged alapja, hanem gyümölcse, ami képessé tesz arra, hogy Jézus jellemét tükrözhesd vissza.

Egy megújulási összejövetelen Los Angeles South Bay kerületében hallhattam Beth énekét, amely az ötvös tüzéről szólt s arról, hogy lelke egyetlen vágya a szentség. Miközben énekelt, eszembe jutott egy könyv, amelyet Beth kis csoportjának vezetője, Janet adott nekem néhány hónappal korábban. Címe: Gold Tried in the Fire [Tűzben megpróbált arany]. Ez segített megértenem, hogy a Szentlélek a megpróbáltatások tüzében munkálja ki bennem a valódi keresztényjellemet.
(1Pt 1:7; Jel 3:18)

A Szentlélek eljövetele nem egy semleges esemény. Gyakran okoz szikrázó ütközést, amikor találkozik az ellenség szembenállásával. Jézus azt mondta, Ő azért jött, hogy tüzet bocsásson a földre; és kereszthalála jelentette egyben a tűzkeresztséget is, ekkor merült el a szenvedésben, amit a bűnös, lázadó világ okozott (Lukács evangéliuma 12:49-50). Emlékezz tehát mindig arra, hogy mikor Szentlélekkel és tűzzel megkereszteltetsz, akkor Krisztus által már olyan képességet kapsz a túlélésre, mint a három héber ifjú a tüzes kemencében!

Imádság a mai napra
"Atyám, Istenem, a csata hevében elfogadom tőled tökéletes igazságod védőruháját!"


Szólj hozzá!