KÖSZÖNTÜNK, MEGBOCSÁTÁS!

"Még aki az ember Fia ellen szól, annak is megbocsáttatik; de aki a Szentlélek ellen szól, annak sem ezen, sem a másvilágon meg nem bocsáttatik." (Máté evangéliuma 12:32)Átélted már valaha a szenvedést, amitől úgy gondoltad: elkövetted a megbocsáthatatlan bűnt? A legtöbb keresztény eljut arra a pontra, ahol úgy érzi, bűnei túlságosan súlyosak, és Jézus nem tudja megbocsátani azokat. Légy bátor! Bárki, aki valaha is bepillantást kapott az Üdvözítő szeretetébe, képtelen többé elviselni azt a gondolatot, hogy örökre elszakadjon tőle! Másrészről akiket nem érdekelnek a lelki dolgok, azok kicsit sem törődnek a megbocsáthatatlan bűn örökre szóló következményeivel.

Ezért van az, hogy mindig felbátorodom, ha valaki ilyen szavakkal jön hozzám, ahogy Dale is tette.
- "Pornófüggő vagyok - vallotta be könnyes szemmel. - Nagyon aggódom, hogy ezzel elkövetem a megbocsáthatatlan bűnt." Dale meglepődött a reakcióm miatt: - "Dicsőség az Úrnak! Ez annak a jele, hogy a Szentlélek hozzá tud férni a szívedhez, Dale, és meg tud győzni téged a bűnről. Mély aggodalmad a biztosítéka annak, hogy a Lélek győzelemre fog vezetni téged, és üdvbizonyosságod lesz Jézusban."

Mrs. McCutcheon megkérdezte, beszélnék-e a lányával, Bettyvel. - "Mi a probléma?" - érdeklődtem tőle. - "Az, hogy bűnben él, és egyáltalán nem zavartatja magát emiatt." - "Imádkozhatunk, hogy az Úr tiltsa el tőle Sátánt, és hogy a Szentlélek tudjon szólni a szívéhez - magyaráztam. - Isten azonban nem fogja magát ráerőltetni Bettyre. Neki kell nyitnia felé."

A keresztények gyakran meglepődnek, amikor megtudják, hogy némely bűn a halálra vezet, és mások pedig nem (1jn 5:16-17). Korábban János arról beszélt, hogy azok a vétkek nem vezetnek a halálba, amelyeket megvallunk Istennek, és Jézus vére által eltöröltetnek (1:7-9). Gyorsan rájöhetünk tehát, hogy csak az a megbocsáthatatlan bűn, amit nem vallunk be, és amit ezért nem törölt el a Megváltó vére. Dicsőítsük az Urat Szentlelkéért, aki újra meg újra meggyőz bennünket a bűnről, és gyöngéden Megváltónkhoz vezet minket!

Imádság a mai napra
"Vizsgálj meg engem, ó, Isten, és adj nekem világos látást arról, hogy Krisztusban van reménységem!"


Szólj hozzá!