BIZTOS LÁTOMÁS

"Kijelentetett néki a Szentlélek által, hogy addig halált nem lát, amíg meg nem látja az Úrnak Krisztusát." (Lukács evangéliuma 2:26)Amikor a Szentlélek kijelenti a jövőbeni lehetőségeket, Isten hűséges gyermekei valóságként kezelik a látást. Simeon is így tett. Egyáltalán nem támadtak kétségei afelől, hogy majd egyszer karjában tarthatja a Messiást. Walter Nelson lelkész felesége hitt abban, hogy Isten megmutatott neki egy bizonyos házat Kaneohe településen, Hawaii szigetén, ahová beköltözhetnek majd, és ott nevelhetik fel három fiukat. Habár nem álltak rendelkezésre anyagi források, hogy megvásárolhassák azt az épületet, ő mégis meg volt győződve arról, hogy az Úr gondoskodni fog róluk, és lelki szemei előtt látta a felújított otthonukat, amiben majd lakhatnak. A walesi fiatalembernek, Evan Robertsnek szintén volt egy látása, amely az ébredés tüzéről szólt. 'Szívbéli kiáltás az ébredésért' című könyvében Stephen Olford az alábbiakat írja:

"Éreztem, hogy eleven erő hatja át bensőmet, ami egyre csak nő és nő, olyannyira, hogy majdnem szétrobbantam. Isten kiárasztja szeretetét! - egyre csak ez járt a fejemben. Térdre estem, patakokban folyt rólam a veríték.. Ekkor hirtelen ragyogó dicsőség töltötte be a helyet." A Szentlélek ugyanolyan szívesen ad látást emberekkel és családokkal kapcsolatosan, mint hatalmas lelki eseményekre vonatkozóan. Segíteni fog, hogy meglássuk a hatalmas lehetőséget azon túl, ami emberi erő és bölcsesség szerint lehetetlennek látszik. A bibliai Simeon tudta, hogy mielőtt meghalna, megpillantja a Messiást. Talán némelyek gúnyolták őt ezért a meggyőződéséért, de mivel kitartott Isten mellett, a látás valósággá vált.

Imádság a mai napra
"Uram, Istenem, köszönöm neked, hogy ismét megnyitod a szememet, hogy lássam, milyen csodálatos dolgokat tudsz megvalósítani ma is Lelked által."