MISSZIONÁRIUSOK LELKE, KÖSZÖNTÜNK!

"Jézus pedig megtért a Léleknek erejével Galileába: és híre ment néki az egész környéken."
(Lukács evangéliuma 4:14)
Amikor az első misszionáriusok megérkeztek Bostonból a fél évig tartó 25 000 kilométeres hajóút végén 1891-ben Hawaii-ra, hihetetlen körülményeket találtak. A csaknem teljesen meztelen barbárok iszonyú fizikai és erkölcsi nyomorban éltek. Habár ők ellátták ruhákkal a megtérteket, mégis gyakran az emberek meztelenül jelentek meg a gyülekezetben. Hawaii első adventista misszionáriusa Abram La Rue volt, a Lélekkel telt egykori aranybányász. 1883-ban érkezett Honoluluba, és - egy könyvevangélista társával együtt - olyan eredményes munkát végeztek, hogy hamarosan megkeresztelkedett az első 9 ember, akik elfogadták a hármas angyali üzenetet.

Amikor Jézus - a Szentlélek hatalma által - elkezdte misszionáriusi szolgálatát Galileában, ott olyan lelki nyomorral és mezítelenséggel találkozott, ami bizonyára jobban megtörte szerető szívét, mint a csodálatos trópusi Paradicsomban élő hawaii őslakosok primitív volta az első misszionáriusokat. Ő nem csupán a betegséget és szegénységet látta, hanem azt a szenvedést is, amit a hamis, meddő vallásosság okozott. Mai modern, "gombnyomásra működő" társadalmunkban a misszionáriusok szolgálatára pontosan olyan égető szükség van, mint annak idején Galileában vagy a Hawaii szigeteken. A szenvedő emberiségnek segítségére lehetünk, ha az evangélium elveit a gyakorlatban látják megvalósulni Lélekkel telt keresztények életében, akik megnyitják otthonukat és szívüket azok előtt, akiknek olyan nagy szükségük van szeretetre, elfogadásra és megbocsátásra.

Imádság a mai napra
"Szentlélek, kérlek, tölts be engem misszionáriusi lelkülettel, ami arra késztet, hogy érted átkeljek a szociális, etnikai, kulturális és vallási határok alkotta óceánokon!"