VALÓDI ÖRÖM

"De azon ne örüljetek, hogy a lelkek néktek engednek; hanem inkább azon örüljetek, hogy a ti nevetek fel van írva a mennyben . Azon órában örvendezett Jézus lelkében." (Lukács evangéliuma 10:20-21)A keresztények, akik szeretik az Urat, nem amiatt ujjonganak, amit ők tettek, örömük sokkal inkább Jézusban összpontosul, aki helyet biztosít számukra a mennyben. Miután a skót prédikátor, Joseph Kemp megkapta a walesi ébredés fáklyájának lángját, visszatért anyagyülekezetébe, és 1905-ben híveivel olyan imamozgalmat indított el, ami a Szentlélek hatalmas kitöltetését eredményezte Edingburghben. Figyeljük meg, miként beszél Kemp a drámai eredményekről!"Az emberek buzgó könyörgésben öntötték ki szívüket Isten előtt. Olyan mozgalom elindulásának voltam tanúja, ami egyre több tartós eredményt hozott férfiak, nők és gyermekek életében. Igen, kétségtelenül voltak szabálytalanságok és felbolydulás. Némely jelenség áttört minden megszokott formaságot, és megszegte a hagyományokat. De sokkal inkább szeretem az ilyen eseményt annak minden szabálytalanságával együtt, mint sok gyülekezet unalmas, sivár és monoton szertartását. E mozgalom hatására tömegek töltötték meg az imaházat, amely még 3 évvel korábban kongott az ürességtől. Az elindulás utáni első esztendőben én személyesen munkálkodtam nem kevesebb, mint ezer lélekkel, akik ezeken az imaalkalmakon találtak rá Istenre."

Most aztán ujjonghattak a Szentlélek által Edingburgh lakói is, mint annak idején Megváltójuk!"Az emberek azt mondják, vallásunk örömtelen - írja Kemp. - Nos, ha az élő Isten szentjeinek nincs öröme, akkor kinek van? Jézus Krisztus megláttatta velünk, hogy az öröm az egyik tulajdonság, amit szentjeinek ajándékoz. A világ erről mit sem tud. Ne mondjátok nekem, hogy a sportpályán, a tánctermekben, a mozikban és operaházakban valódi boldogságot kaptok! Igen, a pillanat varázsa feldob egy időre, de ez még nem öröm, mert az az Isten ajándéka. Amikor a mennyből jövő ébredés elér egy közösséget, akkor szívbéli örömöt hoz magával!

Imádság a mai napra
"Uram, a világ csak üres és harsány jókedvvel csábít, de én ma a valódi örömöt kérem tőled, amitől a szívem is ujjongani fog, és ami örök boldogságot hoz."