HELYÉN VALÓ SZAVAK A MEGFELELŐ IDŐBEN

"Mert a Szentlélek azon órában megtanít titeket, mit kell mondanotok." (Lukács evangéliuma 12:12)Tapasztaltad már, hogy pontosan tudtad a helyes választ, amikor arra nagy szükséged volt? Később talán így gondoltál vissza erre: "Nem tudom, hogyan jutott eszembe éppen ez az igevers!" Úgy tűnik, a Szentlélek hozza elénk pontosan a megfelelő szavakat a szükséges időben. Nagyon sok beszámoló született arról, milyen hatalmasan munkálkodott a Szentlélek Délkelet-Ázsiában. 1992-ben Vietnámban a kommunisták nagyszabású átnevelő kampányt kezdtek egy faluban, ahol egy evangelizátor prédikált. A hatórás előadás után az egyik tisztviselő két oszlopot vázolt fel a táblára. Az egyik fölé odaírta: "Krisztus ellen", a másik fölé: "Krisztus mellett". Utasította a falu lakóit, hogy írják fel a nevüket az egyik vagy a másik oszlophoz. Senki sem mozdult, míg végül egy idős asszony szólalt meg. "Az elmúlt 20 évben a marxizmus híve voltam. A pártot követtem, és vezetőként szolgáltam. Néhány hónappal ezelőtt azonban rájöttem arra, hogy Jézus Krisztus sokkal jobb utat kínál."

A válságos próba pillanatában a Szentlélek nemcsak a helyes szavakat adta ennek az idős néninek az ajkára, hanem ahhoz is bátorságot öntött belé, hogy szavait pozitív cselekedettel is bizonyítsa: elsőként írta oda a nevét a "Krisztus mellett" oszlopába, és a kommunista vezetők legnagyobb megdöbbenésére az egész helység követte a példáját. E falu lakói esetében a tét az életük volt. Számodra talán a munkahelyed, a pozíciód, a népszerűséged a barátaid között, egy fontos bizottságban elfoglalt helyed vagy egy tudományos fokozat megszerzése forog kockán. Bármi legyen is a helyzet, biztos lehetsz abban, hogy a Lélek eszedbejuttatja majd a legmegfelelőbb szavakat, és bátorságot is ad ahhoz, hogy kiállj Jézus és az Ö hatalmas igazsága mellett.

Imádság a mai napra
"Mennyei Atyám, szívembe és elmémbe rejtem szent Igédet, hűséged bizonyítékait, hogy előhívhassam azokat, mikor a legnagyobb szükségem van rájuk."