Mi A JOBB NEKÜNK?

"De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vigasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt tihozzátok." (János evangéliuma 16:7)Nyilvánvalóan a tanítványokat elég nehezen lehetett meggyőzni arról, hogy Jézus távozása a világból hasznukra válik. Csoportjukban jelen volt egy csodálatos Személy, akinek szeretete végtelen, tanítása inspiráló, gyógyítása pedig tökéletesebb volt, mint bármilyen orvosi eljárás. Vészhelyet idején még élelmet is tudott biztosítani. Mégis ki akarná a távozását? Azonban egy problémát az apostolok nem fogtak fel a maga teljességében. A Krisztustól való távolság megzavarta volna a tanítványokat, ezért inkább arra lettek volna hajlamosak, hogy a Mester köré szervezzék életüket, mint hogy elmenjenek a föld távoli részeire.

A híveknek hasznára vált, hogy megkapták a Szentlelket, és nekünk is jó szolgálatot tehet! Bárhol élj és szolgálj is, a Lélek a maga teljességében van ott veled, éppen úgy, mintha senki más nem élne itt rajtad kívül. Micsoda ajándék! Könnyebben felfogjuk az állítás tartalmát, ha egy egyszerű illusztrációra gondolunk, amit gyakran szoktam használni. A televízió ma már szinte az egész világon elterjedt. Tehát valószínű, hogy abban a szobában is van TV-adás, ahol most tartózkodsz. Ennek bizonyítására gyorsan kapcsolj be egy hordozható készüléket. Láthatod, hogy "egyenesen a semmiből" hirtelen ott terem a teljes adás a képernyőn. Ha a nappaliban százan lennétek, és mindenkinek a kezében egy hordozható TV lenne, mindegyiken a teljes képet látnátok, nem pedig annak század részét. Jézus ajánlata a Szentlélekkel kapcsolatosan neked is elérhető! Ha még ma nem tetted volna, állítsd be az "imaantennát", és fogadd el Isten Lelkének teljességét! Ha ezt teszed, Krisztus szeretetének és igazságának teljes képét látod majd kirajzolódni!

Imádság a mai napra
"Atyám, segíts, hogy elvihessem szereteted és igazságod képét a világnak a mindenhol jelenlévő Szentlélek hatalma által!"


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!