KÖSZÖNTÜNK, ÍGÉRET!

"Velük összejővén meghagyta nékik, hogy el ne menjenek Jeruzsálemből, hanem várják be az Atyának ígéretét, melyet úgymond hallottatok tőlem." (Apostolok cselekedetei 1:4)Krisztus "az én Atyám ígéretének" nevezte a Szentlelket, Pál pedig így utalt rá: "az ígéretnek ama Lelke" (Efézusbeliekhez írt levél 1:13). Péter mindenkinek megígérte Őt - bármelyik korban is éljen -, aki elfogadja Jézust Megváltójaként (Apostolok cselekedetei 2:38-39), Pál apostol pedig azt mondja, ezt az ígéretet hittel nyerhetjük el (Gal 3:14). Teljesen biztos lehetsz abban, hogy ma is megkapod ezt az ajándékot, amint megnyitod szívedet és életedet Isten Fiának. Benjámin Franklin arról írt, hogy még az Egyesült Államok alkotmányának tartós voltára vonatkozó ígéretre sem lehet hagyatkozni. "Ezen a világon semmi sem biztos, kivéve a halált és az adókat." Istennel nem ez a helyzet. Az Ő ígéreteiben ugyanúgy bízhatunk, mint tökéletes jellemében!

A klasszikus közgazdász, John Stuart Mill szerint nincs olyan, hogy abszolút bizonyosság. Ám az elmúlt kétezer év bizonyította, hogy igenis teljesen bízhatunk abban, hogy a Szentlélek jelen van, és erővel tölti be mindazok életét, akik szaván fogták Jézust, és elfogadták a Lelket, mint különleges Barátjukat. Ez az ígéret nem délibáb, hanem olyan megbízható, akár a Nap, a Hold és a csillagok.

Imádság a mai napra
"Atyám, bízom abban, hogy ígéreted csalhatatlan, újra igénylem a Te csodálatos jelenlétedet életemben, hiszen tudom, hogy Szentlelked teljes bizonyossággal, reménnyel és örömmel jog betölteni engem."


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!