ARCA AKÁR EGY ANGYALÉ

"De nem állhattak ellene a bölcsességnek és a Léleknek, mely által szólt. És szemüket reá vetvén a tanácsban ülők mindnyájan olyannak látták az ő orcáját, mint egy angyalnak orcáját." (Apostolok cselekedetei 6:10, 15)Az egyik sátoros összejövetelen, amelyen hitre ébredésem idején részt vettem, figyeltem a Salamon-szigetekről érkezett lelkész, Kata Rangoso fekete arcát, ragyogó szemét és vakító mosolyát, és úgy tűnt számomra, mintha egy angyalt látnék. Istvánhoz hasonlóan Kata Rangoso is jó hírű, Szentlélekkel és bölcsességgel telt ember. Apja kannibál törzsfőnök és fejvadász volt, aki - a misszionáriusok hatására - elsőként tiltotta be a gyermekáldozatok bemutatását. Kata Rangoso 12 éves korában kezdte meg tanulmányait az adventista úttörő-misszionárius, G. F.Jones kapitánnyal, és hamarosan olyan lelkesedésről és Krisztus iránti teljes elkötelezettségről tett bizonyságot, ami képessé tette őt arra, hogy kiváló keresztény vezető váljék belőle.

A 2. világháború kezdetén Kata Rangosót nevezték ki a Salamon-szigeteki misszió munka vezetőjévé, és szilárd vallási meggyőződése miatt hamarosan összeütközésbe került a brit hadtest parancsnokával. Miután súlyosan bántalmazták őket, Rangosót és titkárát, Londit börtönbe vetették, és sorsukra hagyták. Az egész szigeten imára gyűltek össze a hívők. Fohászukra válaszul aznap éjjel a két fogoly egy angyalt pillantott meg. Éjjel 10 óra körül egy férfi kulcscsomóval a kezében elsétált a fegyveres őrök mellett, és kinyitotta a kapukat. Szólította Rangosót és Londit, átvezette őket a kapukon, majd le az ösvényen a partra, ahol arra utasította őket, hogy üljenek be a kenuba, amivel hazamehetnek. Amikor megfordultak, hogy köszönetet mondjanak jótevőjüknek, már el is tűnt, pedig csaknem 100 méterre belátták a holdfényes ösvényt. Később megtudták, hogy az egyetlen kulcscsomó, amivel nyitni lehetett a kapukat, egész éjjel az őr mellett, egy szögön lógott.

Imádság a mai napra
"Uram, dicsőítelek téged azért, hogy angyalaid sorfala mindig őrzi benned bízó gyermekeid hitét!"


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!