LELKI ERŐ - PÉNZÉRT?

"Mikor pedig látta Simon, hogy az apostolok kézrátétele által adatik a Szentlélek, megkínálta őket pénzzel." (Apostolok cselekedetei 8:18)Az egyháztörténelem becsvágyó egyének ezreiről számol be, akik - Simon mágushoz hasonlóan - úgy gondolták, megvásárolhatják a lelki erőt. Még ma is előfordul, hogy keresztényeket tetemes gazdagságuk emel tekintélyes pozícióba a helyi gyülekezetekben és egyházterületeken. Ennek következtében a valódi lelkiséget feláldozzák az anyagelvű vallás oltárán, és "Isten egyháza úgy működik, akár egy vállalat". Simon üzleti tevékenysége vallási mutatvány volt csupán, és mágusként nagy befolyásnak és tekintélynek örvendett az emberek között. Mivel sikeres üzletember volt, ez lehetőséget kínált neki arra, hogy a Római Birodalom távoli területeiről is bűvésztrükköket szerezzen be.

Most úgy tűnt a számára, hogy egy ilyen trükk éppen saját szomszédságában kopogtatott, és Simon mindenáron meg akarta szerezni ezt a kézrátételes mutatványt. De nagyot tévedett. Először is a Szentlelket nem az emberi kezek közvetítik, hanem Jézus ajándékozza azt mindenkinek, aki teljesen átadja magát Istennek. Másodsorban a Szentlelket nem lehet pénzzel, pozícióval vagy népszerűséggel megvásárolni. Ingyen adatik mindenkinek, aki elfogadja Krisztus áldozatának érdemeit. A Lélek nem árucikk, hanem egy hatalmas, szeretetteljes személy.

Imádság a mai napra
"Drága Uram, kérlek, szabadíts meg teljesen attól a gondolattól, hogy cselekedeteimmel vagy 'érdemeimmel' akár csak egyet is kiérdemelhetnék ajándékaid közül!"


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!