AMIKOR A SZENTLÉLEK ELRAGAD

"Mikor pedig a vízből feljöttek, az Úrnak Lelke elragadta Filepet; és többé nem látta őt a komornyik, mert továbbment az ő útján örömmel." (Apostolok cselekedetei 8:39)Az Úr Lelke 1793. június 13-án elragadta William Careyt az angliai Northampton melletti Moultonból, és elvitte csaknem 40 évre egy nemzetet megváltoztató és életet átalakító misszionáriusi szolgálatra India népes országába. William Carey azzal a látásával befolyásolta leginkább a modern misszionáriusokat, hogy meg kell nyerni a kontinenseket Krisztusnak. Baptistaként végzett szolgálatát azzal tartotta fenn, hogy a falvakban cipészként és tanítóként dolgozott, de amint a Biblia nyelvének is tudósa lett, alaposan tanulmányozni kezdte az otthona falán függő, bőrből és barna kartonból készített térképet. A meggyőződés egész életén át lángolt a szívében, hogy "úgy szerette Isten a világot." Egy lelkészértekezleten Carey felállt, és sürgető hangon indítványozta egy misszionárius mozgalom elindítását, amely elvinné az evangéliumot a Megváltó ismerete nélkül haldokló világnak. A konferenciát vezető idős elnök igen zavarba jött Carey szavaitól, és így szólt hozzá: "Ülj le, fiatalember, te reménytelenül rajongó vagy! Ha Isten meg akarja téríteni a pogányokat, akkor megteszi a te segítséged nélkül is!"

1792. május 31-én mondta el híres beszédét Nottinghamben. Boreham így foglalja össze Carey üzenetét: "Nem ülhetünk nyugodtan, karba tett kézzel! Csatlakozzatok a lánchoz! Töltsétek fel a sorokat! Várjatok nagy dolgokat Istentől. és kíséreljetek meg nagy dolgokat Istenért! Itt vagyok én, küldj el engem! Küldj el engem! Ugyanez a Szentlélek szól Isten népéhez ma is, és küldi Őket a világ nagyvárosaiba. Tömegek élnek és halnak meg Jézus nélkül! Éppen ideje, hogy nagy dolgokat kíséreljünk meg Istenért a Szentlélek ereje által! Isten talán pont most készít téged arra, hogy a sok millió - már működő - házi gyülekezet mellé alapíts egy vagy több újat! Ezek a kis csoportok az evangélium közvetítői lesznek a nyomornegyedekben, apartmanokban és a külvárosokban.

Imádság a mai napra
"Atyám, kérlek, Te irányítsd gondolatvilágomat és alakítsd át értékrendemet, hogy én is részese lehessek egyházad missziójának!"


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!