MEGLEPETÉS!

"Elálmélkodtak a zsidóságból való hívek, mindazok, akik Péterrel együtt mentek, hogy a pogányokra is kitöltetett a Szentlélek ajándéka." (Apostolok cselekedetei 10:45)Még a legodaszántabb keresztények is meglepődnek néha azon, hogy az ő felekezetükön vagy vallási rendszerükön kívül is munkálkodhat Isten. Az emberek bezárják Istent egy tantételekkel és krédókkal teli dobozba, szilárd falakkal veszik azt körül, és úgy képzelik, hogy ezeken a határokon kívül képtelen is munkálkodni. A zsidókból lett keresztények, akik Péterrel együtt elmentek a pogány házba, igen megdöbbentek azon, hogy Isten azokra is kitöltötte Szentlelkét, akiknek nemzetiségét és vallását ők megvetették. Az Úrnak azonban még ma is sok meglepetése van követői számára! - "Nem terveztem, hogy itt leszek most szombaton" - mondta Léna egy szemináriumon, amit a Szentlélek lényéről és szerepéről tartottam az új Penticton gyülekezetben a gyönyörű Brit Kolumbiában. - Tudom, hogy az Úr vezetett ide, mert nagyon szeretek a Szentlélekről tanulni." Aztán elmesélte első tapasztalatát Isten Lelkével.

"Sok időt töltöttünk imában, és nagyon őszinte volt a kapcsolatunk az Úrral. Amikor a Szentlélek keresztségében részesültem, akkor nyelveken kezdtem szólni, és kitörő örömmel dicsőítettem és áldottam Istent. Őszintén kutattam a Bibliát, kértem, hogy a Lélek világosítson meg, s végül egyre többet és többet láttam meg a mennyei igazságból." Kétségtelen, hogy számtalan ember tart ugyanazon út különböző pontjain, amit Léna végigjárt. Isten Lelke vezeti őket, betölti szívüket, mi pedig ne lepődjünk meg, és előítélettel se legyünk irántuk, amikor feltűnnek, mint ők az igazság őszinte keresői.

Imádság a mai napra
"Uram, segíts megszabadulnom attól a szűklátókörű gondolkodástól, ami a Te munkádat is bekorlátozná az én előítéleteim keretei közé!"


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!