A PRÓFÉTA, AKINEK NINCS SZÜKSÉGE MENTEGETŐZÉSRE

"Felkelvén pedig egy azok közül, név szerint Agabus, megjelentette a Lélek által, hogy az egész föld kerekségén nagy éhség lesz; amely meg is lőn Claudius császár idejében." (Apostolok cselekedetei 11:28)Isten ismét meglep bennünket ezzel az újabb történettel: Lelke ihleti az első jövendölést, amit pünkösd után kapott egy próféta. Agabus volt az egyik prédikáló és tanító próféta, aki jelentős szerepet vállalt a korai keresztény egyház szolgálatában. Ezek a férfiak és nők oly módon tanították az Igét, ami mindenképpen a közösség építését szolgálta. Hamarosan bekövetkezett a Claudius császár uralkodása alatti négy legsúlyosabb éhínség egyike, s ez megerősítette a Szentlélek szavahihetőségét.

De miért éppen éhséget jövendölt és nem egy drámai vallásos eseményt? Miért nem a János apokaliptikus próféciáihoz hasonlóról adott hírt? Ennek több fontos oka volt. A jövendölés gyors teljesedése ismét bizonyította, hogy Isten természetfeletti módon vezeti egyházát. Egy ilyen arányú éhínség természetes esemény volt, amivel kapcsolatban nem lehetett felhozni, hogy emberileg irányították vagy manipulálták volna. Valamint ez az a történelmi tény, ami bizonyítható a Római Birodalomról szóló történelmi feljegyzésekből. Ezen túlmenően a keresztények számára ez a prófécia biztosította, hogy már előre felkészülhessenek azok megsegítésére, akiket a legsúlyosabban érint majd a válság.

Imádság a mai napra
"Adj nekem higgadtságot, Uram, hogy emlékezhessem arra, még a természeti csapások idejét is a Te dicsőségedre élhetem meg, ha felkészülök arra, hogy segítsek a súlyos helyzetben lévőknek!"


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!