SAJNÁLOM, NINCS VÍZUM!

"Misia felé menvén igyekeztek Bithiniába jutni; de nem eresztette őket a Lélek. Áthaladván azért Misián lementek Tróásba. És azon az éjszakán látás jelent meg Pálnak: egy macedón férfiú állt előtte, kérve őt és ezt mondva: Jer által Macedóniába, és légy segítségül nékünk!" (Apostolok cselekedetei 16:7-9)Ha tapasztalt utazó vagy, akkor tudod, hogy két dokumentum elengedhetetlenül fontos az utazáshoz. Az útlevél igazolja, hogy ki vagy és honnan jössz, az útlevélbe pecsételt vízum pedig engedélyt ad, hogy beléphess a célországba. Egy világkörüli úton, amelynek során 30 országot érintettem, egy nap észrevettem, hogy nincs vízumom Iránba. Az Úr csodával határos közbelépése nélkül Irakban ragadtam volna igen hosszú időre. Amikor Pál és missziós csoportja a bithiniai határhoz érkezett, a Szentlélek így szólt hozzá: "Sajnálom, nincs vízum! Szerencsére a csapat nem ragadt ott egy idegen ország repterén. Egyszerűen sarkon fordultak, és elsétáltak a Tróásba vezető úton. Lehet, Isten téged is Tróás felé fordít ma, és ezért nagyon csalódottnak érzed magad. Bithinia gondolata olyan vonzó: szeretnél megírni egy könyvet, egy barátot meglátogatni, egy családtagoddal megosztani a hitedet; megvásárolni egy házat vagy egy új munkahelyet találni. Az Úr válasza azonban így hangzik: "Sajnálom, nincs vízum!"

Pál csalódásának sötétjét hirtelen egy hihetetlen látomás világította meg, és az egész szituáció új értelmet nyert. A macedóniai hívás a Római Birodalom legfejlettebb kultúrájú és legfontosabb területére juttatta el az evangéliumot. A te macedóniai hívásod nem biztos, hogy azonnal érkezik, miután Jézus Lelke bezárja egy számodra vonzó munka vagy elhívás ajtaját, de legyél biztos abban, hogy a Szentlélek sosem zár be úgy egy ajtót, hogy ne nyisson ki helyette egy másikat! 1838-ban a Londoni Misszionárius Társaság elfogadta Dávid Livingstone jelentkezését, hogy orvos-misszionáriusként Kínába utazzon, de az 1839-ben elkezdődött ópiumháború miatt ez az ajtó bezárult. "Sajnálom, nincs vízum! Az Úr azonban egy másik ajtót nyitott számára. Róbert Moffat misszionárius lelkes beszámolói és az ottani munka kiterjesztésével kapcsolatos látása tüzet gyújtott Livingstone szívében - a történet további része pedig már igencsak ismert!

Imádság a mai napra
"Nyisd meg a szemem, Uram, hogy úgy lássam a valóságot, ahogyan Te látod, ki ismered kezdettől fogva a véget. Add, hogy tudatosan járhassak ma Jézussal!"


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!