ENGEDETLEN VOLT-E PÁL A LÉLEKKEL SZEMBEN?

"Ott maradtunk hét napig, miután megtaláltuk a tanítványokat, akik Pálnak azt mondták a Lélek által, hogy ne menjen fel Jeruzsálembe." (Az apostolok cselekedetei 21. fejezetének 4. verse)A tanítványok félreértették az üzenetet, amit a Szentlélektől kaptak, vagy Pál volt engedetlen az Istentől jövő utasítással szemben? A tudósok véleménye megoszlik ebben a kérdésben, holott az apostol egyértelműen kijelenti, hogy neki Jeruzsálembe kell mennie. Bár előfordulhat, hogy mások olyan tanácsot adnak, vagy olyan üzenetet közvetítenek, amiről hiszik, hogy az Úrtól származik, az egyénnek végül mindig a saját meggyőződése alapján kell meghoznia a döntést, illetve mindazon bizonyíték nyomán, amelyről hiszi, hogy a Menny akaratának jele.

Most gondolj olyan döntésre, amit hamarosan meg kell hoznod. Talán azon töprengsz, kit válassz házastársadnak, vagy hol telepedj le. Lehet, hogy iskolát kell keresned, vagy az életed közepén muszáj szakmát váltanod. Netán azon töprengsz, hogy ideje lakást vagy autót venni, illetve eladni. Igen, az élet tele van döntési helyzettel. Bölcs dolog többfelől is tanácsot kérni. Említsd meg a csoportod tagjainak, hogy imádkozzanak érted, mert szeretnéd tudni Isten akaratát. A végső döntést azonban ne annak alapján hozd meg, hogy mit akarnak azok az emberek, akiknek a kedvében szeretnél járni, vagy hogy milyen kötelezettséged van a családtagjaid vagy barátaid felé. Te hozod meg a döntést, és te vállalod a következményt.

Pál erősen hitte, hogy a Szentlélek vezeti őt vissza Jeruzsálembe. Bár lehetséges, hogy ekkor valóban rossz döntést hozott - mint ahogy az mindnyájunkkal megesik -, Isten azonban jót tud kihozni a félresikerült élethelyzetből is, és a legszörnyűbb körülményt is képes úgy megváltoztatni, hogy az Ő dicsőségét szolgálja. Ráadásul Pál úgy tudott a halálba menni, hogy nem okolt másokat, hanem örvendezett, amiért örömmel futotta be a pályáját (Az apostolok cselekedetei 20. fejezetének 24. verse).

Imádság a mai napra
"Uram, adj nekem olyan bizalmat benned, hogy az életem során a legjobb utat válasszam, amin te vezetsz!"