KÖSZÖNTÜNK, SZERETET VÍZESÉSE!

"A reménység pedig nem szégyenít meg; mert Isten szeretete kiáradt a szívünkbe a nekünk adott Szentlélek által." (A rómaiakhoz írt levél 5. fejezetének 5. verse)Amikor az ember először lesz igazán szerelmes, gyakran meglepődik, micsoda hihetetlen erővel tör rá ez a leírhatatlan érzelem, vágy és törődés, amit a másik iránt érez. "Nem szándékozom férjhez menni - közölte a szüleivel a vonzó, fiatal nő, Connie. - A karrieremre akarok összpontosítani, és ebbe nem fér bele, hogy egy férfiról is gondoskodjam." Nagyon meglepődött azonban, amikor találkozott Peterrel. A vele töltött idő és az, hogy megoszthatja vele az életét, ugyanolyan fontos lett a lány számára, mint bármi más, amit tervezett. Mi okozta a változást? Természetesen a szerelem.

A Szentlélek hatalmas vízesésként árasztja Isten szeretetét mindazok szívébe, akiket az ereje betölt. Ez biztató, megerősítő szeretet, ami biztonságot ad, és állandó! Az Atya szeretete a lényének része, hiszen "Ő a szeretet!" Annak az embernek a szíve, aki betöltekezett a Lélek erejével, nem képes magában tartani Isten szeretetének egy piciny részét sem, ezért továbbadja mindazoknak, akik kapcsolatba kerülnek vele.

A hátsó teraszunk eresze alatt cserepes virágok függnek, amiket minden nap locsolni kell. Alattuk az asztalon muskátlikkal teleültetett ládák sorakoznak, amelyek mindig kapnak abból a vízből, amivel a feleségem a felső virágokat locsolja. A felesleg lefolyik, így az alsó növények dupla áldást kapnak. Ettől csodálatosan zöldellnek és virágoznak. Ugyanígy árad ki Jézus szeretete is a Lélek erejével telt személyek életén keresztül másokra, hogy ők is viruljanak és örüljenek.

Imádság a mai napra
"Ontsd a szívembe a szeretetedet, drága Uram, hogy felfrissülést hozhasson egy kiszáradt szívnek!"