KÖSZÖNTÜNK A HEGYTETŐN!

"Nincsen tehát már semmi kárhoztatásuk azoknak, akik Krisztus Jézusban vannak, akik nem test szerint járnak, hanem Lélek szerint." (A rómaiakhoz írt levél 8. fejezetének 1. verse)Ez a szakasz (A rómaiakhoz írt levél 8. fejezete) sokféle nevet ad a Szentléleknek. Például "a Jézus Krisztusban való élet Lelke", "Krisztus Lelke", "annak Lelke, aki feltámasztotta Jézust a halálból", "a fiúság Lelke". A rómaiakhoz írt levél 8. fejezetében a keresztények "Lélek szerint járnak", "Lélek szerint élnek", Isten Lelke vezérli őket, "a Lélek zsengéjének birtokosai", a Lélek által kiáltják: "Abbá, Atyám!.

Évekkel ezelőtt az ausztrál evangélizátor, George Burnside egészen kiváló prédikációt tartott egy generálkonferenciai ülésen A rómaiakhoz írt levél 8. fejezetének alapján. Kijelentette, hogy számára ez a Szentírás legnagyszerűbb szakasza. Ügy kezdődik, hogy nincs kárhoztatás, és azzal végződik, hogy semmi sem választhat el az Atyánktól, közben pedig "Akik Istent szeretik, azoknak az életében minden együtt munkálkodik a jóra." Pál elmondja, hogy mindezt a Szentlélek teszi lehetővé a számunkra az Úr Jézus Krisztus által.

Kezdd el ma is bejárni a Lélek szerint e fejezet egész ösvényét! Imádkozz többször is, amint olvasod! Kérd meg a Szentlelket, hogy vezessen el az igazságra a róla, az Atyáról és a Fiúról szóló kijelentésen keresztül. Kérjed azt is, hogy segítsen meglátnod, hol vagy te ebben a részben, majd írd le a válaszodat mindenféle új felfedezésre, amit önmagadra és az Istennel való kapcsolatodra vonatkozóan teszel! Amikor elérsz A rómaiakhoz írt levél 8. fejezetének hegycsúcsára, akkor a jutalmad az igazság és öröm lélegzetelállító panorámája lesz.

Imádság a mai napra
"Segíts, Atyám, időt találnom ma arra, hogy imádságban és az Igéd tanulmányozásában egyedül lehessek veled, és minden pillanatot élvezzek, amit együtt tölthetünk!"