RÁADÁS KIZÁRVA

"Ti azonban nem test szerintiek vagytok, hanem Lélek szerintiek, ha valóban Isten Lelke lakik bennetek. Akiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé." (A rómaiakhoz írt levél 8. fejezetének 9. verse)Pál nagyon határozott A rómaiakhoz írt levél 8. fejezetének 9. versében. Vagy ott él valakiben a Szentlélek, vagy ő nem is keresztény. Ez nem fenyegetés, hanem realitás. Az oka pedig világos. A megtéréskor a Szentlélek már nem vele van, hanem benne. Ez volt az új szövetség ígérete, amelyet az Ószövetség körvonalazott, és az Újban vált valósággá (Ezék 36:25-27; Ján 14:16-17; 2Kor 1:21-22).

Néhány évvel ezelőtt vásároltam egy házat a Veterán Szövetségen keresztül. A külső homlokzatát festeni kellett volna, és mert szabadságon voltam, kérvényeztem a hatóságnál, hogy kifesthessem a házat, habár az adásvételi szerződés papírügyei még nincsenek készen. Készségesen beleegyeztek, azzal a kitétellel, hogy nem foglalhatom el, amíg az összes papír alá nincs írva. Néhány héttel később, amikor mindenféle törvényi követelménynek eleget tettünk, megkaptuk a kulcsot, és beköltöztünk az új otthonunkba.

A Golgotán "áron vétettünk meg", Jézus áldozata által. Ám amikor személyesen elfogadjuk Őt Megváltónknak, és készségesen a kezébe tesszük az életünket, a Szentlélek megkapja a testünk templomához a kulcsot, bejön, és bennünk él. Ma mindenhol ezt a jó hírt osztom meg a keresztényekkel: "Ti már a Szentlélek lakóhelye vagytok. Használjatok fel a lehető legtöbbet az Ő hatalmából, és hívjátok meg Őt, hogy az életetek minden területén teljes uralma legyen!"

Imádság a mai napra
"Dicsőítelek téged, Szentlélek, hogy a megtérésem pillanatától kezdve beléptél az életembe, és engedélyt adok neked, hogy teljesen betölts engem! Kérlek, használj fel, hogy oly módon szolgáljak neked, ami leginkább dicsőíti Jézust!"


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!