RÁADÁS KIZÁRVA

"Ti azonban nem test szerintiek vagytok, hanem Lélek szerintiek, ha valóban Isten Lelke lakik bennetek. Akiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé." (A rómaiakhoz írt levél 8. fejezetének 9. verse)Pál nagyon határozott A rómaiakhoz írt levél 8. fejezetének 9. versében. Vagy ott él valakiben a Szentlélek, vagy ő nem is keresztény. Ez nem fenyegetés, hanem realitás. Az oka pedig világos. A megtéréskor a Szentlélek már nem vele van, hanem benne. Ez volt az új szövetség ígérete, amelyet az Ószövetség körvonalazott, és az Újban vált valósággá (Ezékiel 36:25-27; János 14:16-17; 2Korinthus 1:21-22).

Néhány évvel ezelőtt vásároltam egy házat a Veterán Szövetségen keresztül. A külső homlokzatát festeni kellett volna, és mert szabadságon voltam, kérvényeztem a hatóságnál, hogy kifesthessem a házat, habár az adásvételi szerződés papírügyei még nincsenek készen. Készségesen beleegyeztek, azzal a kitétellel, hogy nem foglalhatom el, amíg az összes papír alá nincs írva. Néhány héttel később, amikor mindenféle törvényi követelménynek eleget tettünk, megkaptuk a kulcsot, és beköltöztünk az új otthonunkba.

A Golgotán "áron vétettünk meg", Jézus áldozata által. Ám amikor személyesen elfogadjuk Őt Megváltónknak, és készségesen a kezébe tesszük az életünket, a Szentlélek megkapja a testünk templomához a kulcsot, bejön, és bennünk él. Ma mindenhol ezt a jó hírt osztom meg a keresztényekkel: "Ti már a Szentlélek lakóhelye vagytok. Használjatok fel a lehető legtöbbet az Ő hatalmából, és hívjátok meg Őt, hogy az életetek minden területén teljes uralma legyen!"

Imádság a mai napra
"Dicsőítelek téged, Szentlélek, hogy a megtérésem pillanatától kezdve beléptél az életembe, és engedélyt adok neked, hogy teljesen betölts engem! Kérlek, használj fel, hogy oly módon szolgáljak neked, ami leginkább dicsőíti Jézust!"