AKIT A LÉLEK FORT GREENE-BE VEZETETT

"Akiket pedig Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai." (A rómaiakhoz írt levél 8. fejezetének 14. verse)Miután David Wilkerson eladta a tévékészülékét, imádkozni kezdett, ahelyett, hogy a kedvenc programját nézte volna éjfélig. A Szentlélek azon nyomban sokféle meglepő utat mutatott neki. Különösen nagy hatást tett rá a Life magazin címlapján szereplő fotó, amelyen hét fiatal New York-i bandatag képe volt látható, aki halálra szúrt egy 15 éves, gyermekbénulásban megrokkant fiút. Nem tudta kiverni az emlékezetéből az arcokat, és tudta, hogy a Lélek New Yorkba vezeti, mintegy 560 kilométerre a lakóhelyétől. Miután hónapokon keresztül hetente megtette a nyolcórás utat New Yorkba, és sok fiatal bandataggal találkozott a legveszélyesebb szituációban, David Wilkerson rájött, hogy hétköznapi módon egyáltalán nem tudja őket elérni. "Így, ha ezek a fiúk megváltoznak, a szívükben történik meg az átváltozás - írja Dávid. - Tudom, én erre sohasem leszek képes; a Szentlélek munkája kell ehhez. De talán csatorna lehetek, amelyen át a Lélek elérheti ezeket a fiúkat."

Sok ember vezérelve a materializmus, a hedonizmus vagy az egoizmus, de csak azok tudják igazán, kik is ők valójában, és merre tartanak, akiket a Szentlélek irányít. David Wilkerson tudta, hogy ki ő Jézus Krisztusban, de a Lélek arról is látást adott neki, hogy a fiatalok csoportja szintén eljut ugyanerre a bizonyosságra a világ legnagyobb épületegyüttesében, a Fort Greene-ben. Itt lakott New York két leggonoszabb bandája, a Black Chaplains [A fekete káplánok] és a Hispanic Mau Maus [Spanyol Mau Mauk]; ezek nemcsak más bandák ellen, hanem a rendőrség ellen is háborút hirdettek.

Miután az erőszakos bandatagok közül többen megtértek, a Szentlélek a rendőrségre vezette őket, ahol megkérték a döbbent rendőröket, hogy lássák el az autogramjukkal a Biblia-példányukat. A Lélek munkája nyomán az egykori drogosok és terroristák, a szegénység és erőszak áldozatai eljutottak arra a teljes bizonyosságra, hogy ők Isten gyermekei.

Imádság a mai napra
"Vezess el, Uram, engem is arra a bizonyosságra, hogy a te gyermeked vagyok!"