AMIKOR IGEN MAGAS A LELKI HŐMÉRSÉKLET

"A buzgóságban ne lankadjatok, legyetek tüzes lelkületűek, az Úrnak szolgáltok."
(A rómaiakhoz írt levél 12. fejezetének 11. verse; a Szent István Társulat fordítása)Az újságíró és laikus prédikátor, Sherwood E. Wirt 15 évig írt cikkeket Billy Graham Decision nevű magazinjába. A könyvében arról a sugárzó szeretetről ír, ami annak következtében jelent meg az életében, hogy 1972. január 9-én betöltötte őt a Szentlélek ereje. Két kanadai érkezett Sherwood Wirt minneapolisi gyülekezetébe, aki korábban Winnipegben élte át az ébredést. 25 férfi és nő gyűlt össze, hogy imádkozzon, és szolgáljon egymásnak.

Az összejövetelen Sherwood megnyílt, és kifejezte az érzését, hogy valami nagyon hiányzik az életéből, és az igen fontos tényező. Az emberek körbevették őt, hogy imádkozzanak, és amint rátették a kezüket, könyörögni kezdett, hogy az Úr töltse be a Szentlelke erejével. Nem történt semmilyen hangos ováció, a Lélek inkább csendben dolgozott. Később, amikor az ima ideje lejárt, az egyik kanadai testvérnő, Evelyn rámosolygott, és így szólt hozzá. 'Talán nem érzel most fergeteges áldást. Ne aggódj! Az érzés később jön majd. De még mennyire, hogy jön!' Igaza volt a hölgynek. Tényleg jött, és soha nem is múlt el."

Nincs kétség afelől, hogy a Lélek ragyogása a szeretet sugárzása. Ahogy Wirt mondja, "A Lélek lángja a szeretet lángja. A Lélek kenete a szeretet kenete. A Lélek keresztsége a szeretet keresztsége. Ha a Lélek ereje tölt be, akkor a szeretet tölt be."

Imádság a mai napra
"Sugározz az életemből, Szentlélek, hogy mások is felismerjék Jézus szeretetének igaz egyszerűségét és szépségét!"