AJÁNDÉK MINDENKI JAVÁRA

"Mindenki azonban haszonra kapja a Lélek kijelentését." (A korintusbeliekhez írt első levél 12. fejezetének 7. verse)William McRae a könyvében beszél arról, hogy Bud Wilkinsonnak, az Oklahoma Egyetem futballedzőjének feltettek egy kérdést, mielőtt csatlakozott volna az elnök fizikai erőnléttel kapcsolatos programjához. "A professzionális sport mennyiben járul hozzá az amerikaiak jó erőnlétéhez?" A válasza ma már híressé vált szállóige. "Semennyiben! A profi futballmeccs látványosság, ahol 50 000 ember ül, mind olyanok, akiknek égető szükségük lenne testmozgásra, s nézik azt a huszonkettőt, akinek pedig már pihennie kellene."

Ahol a gyülekezet olyan összetételű, hogy van egy közönség, amelynek tagjai nézőként követik néhány jó képességgel rendelkező - de gyakran kiégett - frontvonalbeli előadó munkáját, ott a lelki erőnlét bizony igencsak hiányos. Isten akarata, hogy minden keresztény életében megnyilvánuljon a lelki ajándék a Szentlélek hatalma által, s így az egyház, a gyülekezet áldást nyerjen. Ahol ez nem történik meg, ott a közösség nem tölti be a szolgálatát a mások iránti gondoskodásban, misszióban és közös Isten-tiszteletben.

A Szentlélek hatalma által te is részese lehetsz annak, miként tér vissza a kereszténység a gyökeréhez, és hogyan kezdi el használni a lelki ajándékát minden egyes gyülekezeti tag.

Imádság a mai napra
"Uram, segíts, hogy részt vehessek az egyházad szolgálatában!"