ÉLET A FIAM HALÁLA UTÁN

TobyMac számára egy bibliai vers hozott áttörést fia tragikus halála után. "Isten állta a szavát. Mellém állt abban a mélysötét völgyben." – nyilatkozta nemrég. A keresztény előadónak, aki megjárta a reménytelenség legsötétebb mélységeit, augusztusban jelent meg az első albuma fia, Truett McKeehan 2019-es tragikus halála óta.Az énekes, aki évtizedek óta meghatározó szereplője a keresztény zenei világnak, hosszú ideje inspirálja rajongóit számaival. Azonban azóta, hogy fiát, Truettet 21 éves korában túladagolásban elvesztette, új utakra lépett, hogy békét és helyreállást találjon.

TobyMac új albuma, a "Life After Death" (Élet a Halál Után) augusztus 19-én jelent meg. Az énekes egy interjúban elmondta, hogyan küzdött meg a fájdalommal, hogyan dolgozta fel fia elvesztését, és hogyan jött ki egy olyan zenei anyaggal, amely egyszerre katartikus és inspiráló a követői számára.

"Amikor dolgozni kezdtem a 'Life After Death' (Élet a Halál Után) projekt dalain, még fogalmam sem volt, hová fognak vezetni ennek a sűrű, sötét völgynek a mélységei." – nyilatkozta TobyMac. – "Mindig is a személyes élményeimről írom a dalaimat. Az életemről. Beleírom a jó, a rossz és a szörnyűséges élményeimet is."

A fia elvesztése rendkívül fájdalmas élményként telepedett rá, amihez hasonlóval még sohasem kellett szembenéznie korábban. Dacára annak, hogy Truett emlékére és fájdalma feldolgozására dalokat írt, azon kapta magát, hogy azt kérdezgeti magától: "Hogyan fogja ezt a családom átvészelni?". Az énekes szíve darabjaira tört. Ahogy teltek a hónapok, továbbra is a zenébe menekült, amin keresztül megélhette és feldolgozhatta fájdalmát. Eltűnődött, vajon élete végéig a fájdalmából fog-e zenélni, ahelyett, hogy a sikereiről írna. "Egy nap azon gondolkodtam, talán életem végéig a bánatomból merítem majd a dalaimat. Persze tudtam, hogy a hitem egy pillanatra sem hagyom ki a szövegeimből, de szinte teljesen biztos voltam benne, kizárt, hogy valaha is írni fogok még egy gyorsabb tempójú dalt." – emlékezett vissza. – "Ez egyszerűen kiveszett belőlem."

TobyMac számára egy bibliai vers hozott áttörést fia tragikus halála után


Ám ekkor az énekes arra az igére bukkant, ami azt hirdeti: "Szabadulást szerzett az Ő karja." A Zsoltárok 98:1-2-ben található igevers megváltoztatta TobyMac gondolkodását, ami arról szól: "Énekeljetek az Úrnak új éneket, mert csodákat tett! Szabadulást szerzett jobbja, az ő szent karja. Megmutatta szabadító erejét az Úr, a népek szeme előtt nyilvánvalóvá tette igazságát."

"Nem tudtam kiverni a képet a fejemből, és kezdett gyökeret verni a lelkemben." – folytatta. Ezután elképesztő dolog történt: alig néhány nappal azután, hogy rátalált erre a versre, megírta a 'Help Is on the Way' (Úton van a Segítség) című pörgős dalát. Amit az énekes lehetetlennek hitt, hirtelen valósággá vált. Sokkal gyorsabban vetette papírra a benne megbújó szavakat, mint bármikor azelőtt. "Felnéztem, miután kitisztult a tekintetem, és döbbentem vettem tudomásul, hogy írtam egy gyors tempójú dalt. Csodálatos érzés volt... mert olyasmit tettem, amiről azt hittem, soha többé nem teszem meg." – mesélte. – "Nem volt felhőtlen munka. Inkább forrongó és heves érzések kavarogtak bennem. De mégsem volt ballada. Mert nem volt szomorú. Volt benne remény."

A bibliai felismerés azonban nem csak zenei áttörést, hanem reményt is magával hozott.

"Valóban kezdtem hinni abban, hogy a segítség úton van. Hogy Isten szabadulást szerez az 'én' javamra." – idézte fel. – "Nem csupán egy dalt írtam, hanem valóban elkezdtem hinni benne. Isten állta a szavát. Mellém állt abban a mélysötét völgyben, és megmutatta, hogy Ő jó, és szeretettel gondol rám." TobyMac korábban nyíltan beszélt fia, Truett elvesztéséről. A JOY-FM által közzétett videóban elmondta, hogy fia halála előtt nem sokat elmélkedett az örökkévalóságról, de a tragikus veszteség arra késztette, hogy elmélyüljön Isten igazságban.

Hallgass bele TobyMac legújabb, Life After Death (Élet a Halál Után) című zenei albumába!


Ezeket is ajánljuk


Selena Gomez, a keresztény lány

Elon Musk egyetért Jézus tanításaival

Isten választott erre a feladatra


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu TobyMac számára egy bibliai vers hozott áttörést fia tragikus halála után. "Isten állta a szavát. Mellém...

Közzétette: Nicelife2022. szeptember 30., péntek