ÁLDÁS, HOGY TÖBB MINT 100 GYERMEK NEVELŐSZÜLEI LEHETTÜNK!

A korábbi NFL-edző, Tony Dungy és felesége, Lauren nemrégiben nyíltan beszéltek új könyvükről, melyben személyes tapasztalataikról számoltak be Istenbe vetett bizalmuk és az Ő terveibe vetett hitükkel kapcsolatban.A házaspár társszerzője a Uncommon Influence: Saying Yes to a Purposeful Life (Rendkívüli Hatás: Igent mondani a céltudatos életre) című könyvüknek, melyben megosztják, hogy a nevelőszülőség és az örökbefogadás Isten iránti szolgálata által teljesedett ki az életük. Az Air 1 rádiónak adott interjúban Dungy-ék elmondták, több mint 30 éve nevelőszülők, és jelenleg három gyermeket gondoznak. Emellett nyolc örökbefogadott gyermek is él a családjukban, akik 6 és 21 év közöttiek. Lauren úgy fogalmazott, hogy ez egy 'áldásos' és 'gyümölcsöző élmény' számukra. "Hiszünk abban, hogy ezzel engedelmeskedünk Isten életünkre vonatkozó elhívásának." - mondta az Air 1-nek.

Később a TODAY show-nak egy külön interjúban azt nyilatkozta: "Már korán meghoztuk azt a döntést, hogy ha szükség adódik, soha nem mondunk nemet arra, hogy gyermekeket vegyünk magunkhoz, mert tudjuk, hogy a gyerekek bajban vannak, és otthonra, stabilitásra és szeretetre van szükségük. Így megnyitottuk az ajtónkat a gyerekek előtt, és már több mint 100 gyerek lépett át rajta."

Tony részletesen kitért a könyv címére, amely a házaspár közösen írt nem mindennapi könyveinek témáját követi. Ezek közé tartozik az Uncommon: Finding Your Path to Significance (Rendkívüliség: Az utad, hogy megtaláld életed értelmét), a Uncommon Manhood: Secrets to What It Means to Be a Man (Rendkívüli Férfiasság: Titkok, hogy mit jelent férfinak lenni), Uncommon Marriage: What We've Learned about Lasting Love and Overcoming Life's Obstacles Together (Rendkívüli Házasság: Mit tanultunk az el nem múló szerelemről és az élet akadályainak közös leküzdéséről).

"A mi titkunk az ima. A napunkat úgy kezdjük, hogy párként az Úr elé járulunk, és együtt imádkozunk egymásért."


"Tudjuk, hogy az emberek, még a keresztények is azt gondolhatják, hogy ez furcsa. Mondhatják, hogy ez nem megszokott. De Jézus azt mondta: 'Keskeny úton megyünk', és ez az út nem az a széles út, amelyen az egész világ jár." – mutatott rá Tony. – "Ezért mi úgy döntöttünk, hogy ezt nem furcsának vagy szokatlannak, hanem rendkívülinek tekintjük. Azt akartuk elérni, hogy az emberek tudják, nagyon sokféle formában lehetnek hatással a világra."

Legújabb könyvükben Dungy-ék arról írnak, miért fontos, hogy igent mondjunk Istennek. "Igent mondani azt jelenti, hogy engedelmeskedünk Isten elhívásának." – fejtette ki Lauren. – "Ő arra kér minket, hogy engedelmeskedjünk neki, és ezért mi azzal válaszolunk, hogy meghalljuk a hangját, és megtesszük, amit Ő kér tőlünk; ez az igen kimondása. Ez gyakran áldozatokkal jár, de megtesszük, és Tonyval egész életünkben ezt tettük: igent mondtunk. Lehet, hogy kellemetlen, és felmerülhetnek bennünk kérdések, miközben engedelmeskedünk Neki, de Ő nem hiába vezet minket egy bizonyos úton. Neki célja és terve van mindennel, amit az életünkben teszünk. Minket már egészen hamar elhívott, hogy használjuk a foci által létrejött kommunikációs platformot. Volt közönségünk, sok embert tudtunk megmozgatni és megszólítani, de ennek bizony ára van. Lett egy közönségünk, amit felhasználhattunk arra, hogy megmutathassuk az embereknek Krisztust, és érthetővé tehessük számukra, hogy mindannyiunk elhívásának célja az, hogy Istent dicsőítsük. Mi erre törekszünk, és továbbra is ezt fogjuk tenni, amíg Haza nem érünk, hogy Vele lehessünk."

Tony szerint a keresztények nehezen hallják meg Isten hangját, amikor arra kér minket, hogy kövessük az utat, amit kijelölt számunkra.

"Csak hozzá kell szoknunk a figyeléshez és a meghalláshoz, és itt lép be a képbe az ima. Laurennel mindig feltesszük a kérdést, hogy ez a dolog vajon dicsőíti-e Istent? Ez dolog vajon olyasmi-e, amiért szenvedélyesen rajongunk? És ha mindkettőre a válasz igen, akkor jó esély van arra, hogy az Úrtól halljuk."

Lauren elmondta, hogy házasságuk elején, egy istentiszteleten fogalmazódott meg bennük a nevelőszülőség iránti vágy. "Mindketten szeretjük a gyerekeket, szenvedélyesen támogatjuk és bátorítjuk őket és minden életkorú embert." – magyarázta. – "Amikor értesültünk erről a lehetőségről, úgy döntöttünk, hogy beiratkozunk, elvégezzük a képzést, és megnyitjuk az otthonunkat." Sűrű időbeosztásuk ellenére Dungy-ék elmondták, hogy imával és azzal, hogy időt szánnak egymásra, sikerül lépést tartaniuk.

"Nagy kihívást jelent. A mi titkunk az ima. A napunkat úgy kezdjük, hogy párként az Úr elé járulunk, és együtt imádkozunk egymásért. Istentől tanulunk. Mindannyiunknak szüksége van bölcsességre, és tudnunk kell, hogy Isten mit szeretne, mit tegyünk." – fejtette ki Lauren. – "Ha imával kezdjük a napot, a dolgok elég simán mennek. Mindig tudatosan törekszünk arra, hogy párként időt töltsünk együtt." Hozzátette: "Ha az egész életünk a gyerekek körül forog, és nem szakítunk időt arra, hogy élvezzük egymás társaságát, az komoly kihívást gördíthet elénk. Megterhelővé válhat, de mi valóban fontosnak tartjuk, hogy legalább fél, vagy egy órát kettesben töltsünk a gyerekek nélkül mindennap. Ez nagyban segíti a családunk zökkenőmentes működését. Szerintem ennek felismerése az, amire az embereknek szükségük van az otthonukban ahhoz, hogy a dolgok rendben menjenek."


Ezeket is ajánljukKommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu A korábbi NFL-edző, Tony Dungy és felesége, Lauren nemrégiben nyíltan beszéltek új könyvükről, melyben...

Közzétette: Nicelife2022. október 21., péntek