LUTHER ÉLETTÖRTÉNETE

A film Martin Luther, a XVI. századi keresztény reformáció vezéralakjának életrajza, aki új utakat nyitott a hit felfedezésében. A történet a szerzetesi fogadalomtételnél kezdődik és végigkíséri Luther belső küzdelmét a felszentelés utáni vágy és az egyházi hierarchiában uralkodó korrupció és képmutatás keltette egyre növekvő iszonyodás összeegyeztetése érdekében. Végülis eretnekséggel vádolják, és szembe kell néznie az éppen hatalmon lévő bíborosokkal és hercegekkel, miközben arra buzdítja őket, hogy tegyék elérhetővé a Szentírást az egyszerű hívők számára, valamint az igazságosság és becsületesség útján vezessék az egyházat a hit felé.Ez a film egy a legjobb értelemben vett történelmi illusztrációja Luthernek, és korának, ennek a fontos embernek, és azoknak a körülményeknek, amelyek elvezették őt a reformációig. Úgy érezzük, történelmileg hiteles képet kapunk Lutherről, és az ő motivációiról, ráadásul miközben ezt a képet kapjuk, élvezzük is a látottakat. Erről az elsőrangú látványvilág gondoskodik, illetve a díszletek, a helyszínek, és a jelmezek gondos és stílszerű kiválasztása. Ahogy elnézzük Bölcs Frigyest, aki a szobájában olvasgat, élénkebb képet kapunk arról a korról, és arról a helyről, ahol ő élt, mintha több könyvet elolvasnánk róla. Minden szempontból igényes film a Luther, amit jó nézni, amiből lehet tanulni, és amire jó később visszagondolni.

A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


Ezeket is ajánljuk


Megváltó szerelem

Teréz anya

Szent Ferenc


Kommentelj a facebook megosztásnál


A reformáció napján -is- érdemes megnézni. A hagyomány szerint 1517-ben ezen a napon függesztette ki Luther Márton a wittenbergi vártemplom ajtajára a bűnbocsátó levelek árusításával kapcsolatos 95 tételét.

Közzétette: Nicelife2022. október 31., hétfő