Superbook, 1. évad

Kezdetben

Amikor Chris engedetlen az apjának, komoly zűrzavart okoz a laboratóriumban. Ekkor megjelenik Superbook, és elviszi három hősünket a kezdetekhez, hogy tanúi legyenek Lucifer bukásának..

A próba

Chris még sosem volt ilyen izgatott, mint most, hogy megkapta a legújabb Holo-9 videójátékot. De van egy beteg kisfiú a kórházban, akinek nem jutott belőle. Superbook mutatja meg Chrisnek, hogy mindig Istent..

Jákób és Ézsau

Egy heves vízicsatában Joy véletlenül elrontja Gizmot, emiatt Chris nagyon dühös lesz. Superbook visszaviszi őket az időben egy testvérpárhoz, Jákóbhoz és Ézsauhoz, akik közül csak az egyik..

Engedd el a népemet!

A gyerekek épp azon gondolkodnak, melyik volt a legizgalmasabb Superbook kalandjuk, amikor a Könyvek könyve megmutatja nekik minden idők legizgalmasabb eseményét. Amikor Isten megszabadítja népét..

A főoldalról

Ismert személy
Egy királynő, aki Jézusról beszélt

A királynő egészen világosan kijelentette, hogy hisz Jézus feltámadásában. Ez bátor volt, megindító és nemes.


Hit és bizalom
Honnan tudom, hogy Isten megcselekszi a lehetetlent?

Előfordult már olyan helyzet az életedben, amikor életkörülményeid lehetetlennek tűntek, és azon töprengtél, vajon Istennek valóban..


Kortárs
Stu atya

A film Stuart Long atya életét követi nyomon, aki bokszolóból lett pap,
és számtalan embert inspirált
az önpusztítástól a megváltásig tartó útja során.Chris nem tartja be a túrázás alapszabályait, ezért a gyerekek bajba keverednek. Superbook elviszi őket a Sínai pusztába, hogy megtanulják, mire jók a szabályok.

 

 

Chris megijed a zenekari meghallgatáson és inkább hazamegy. Superbook megmutat neki egy olyan bibliai hőst, aki kiállt még az óriással szemben is.

Joy nem érti, Chris miért nem védi meg Tommyt. Superbook elviszi a gyerekeket Babilonba, ahol Dániel megmutatja Chrisnek, hogyan kell helyesen cselekedni, még akkor is, ha az nagyon nehéz.

Chris szerint nincs is igazi karácsony Télapó, fények és ajándékok nélkül. Superbook megmutatja neki, mi volt a legnagyobb ajándék, amit ez a világ kapott, és mi történt az első karácsonykor.

Christ teljesen elvarázsolja az utcai bűvész trükkjeivel, ám Superbook megmutatja neki, hogy ki az igazi csodatevő.

Chris igazi sztárnak érzi magát, amiért a zenekarával bejutott egy meghallgatásra, ezért mindenkit ugráltat maga körül. Superbook megmutatja neki, hogy minden idők legnagyobb sztárja hogyan bánt az emberekkel.

Chris összebalhézik az anyukájával, mert koncertre szeretne menni ahelyett, hogy a bácsikájával vacsorázzon. Superbook visszaviszi őket az időben, hogy találkozzanak Máriával, akinek a fiát, Jézust keresztre akarják feszíteni.

Betörnek Quantumékhoz és Chris nehezen tud megbocsátani az elkövetőnek. Superbook megmutatja a gyerekeknek, hogy néha a leggonoszabb ember is meg tud változni és kiderül, mi is az a pálfordulás.

Chris nagyon nagy bajt csinál és úgy érzi, ezért nem érdemel bocsánatot. Superbook megmutatja a gyerekeknek a világ végét, amikor Isten mindenkinek megítéli a cselekedeteit.

Superbook, 2. évad

Jónás

Joy hallotta Isten üzenetét Jónás prófétától, és rájön,
milyen csodálatos ajándék a kegyelem.


Chris szemtanúja annak, hogyan jut József a börtönből a palotába, és felismeri, hogy Isten terveiben kell bízni.

Sidrák, Misák, Abednégó és a tüzes kemence történetéből Chris megtanulja az engedelmességet és az Istenben való bízást.

Ráháb segített az izraeli kémeknek. Joy ebből megtanulja, hogy lehet közös pontot találni azokkal, akik ellenségnek tűnnek.

Joy szemtanúja annak, hogyan állt ki a népéért, a zsidókért Eszter királyné. Ezután kitartással és bátorsággal tér haza, hogy a helyes dolgot tegye.

Keresztelő János példáján keresztül Chris megérti, hogyan kell igazságban járni és arra ösztönözni másokat, hogy Jézushoz hasonlítsanak.

 

 


# Médiatár # Rajzfilm # Superbook