Amikor Chris engedetlen az apjának, komoly zűrzavart okoz a laboratóriumban. Ekkor megjelenik Superbook, és elviszi három hősünket a kezdetekhez, hogy tanúi legyenek Lucifer bukásának és az ember engedetlenségének az Édenkertben.

Chris még sosem volt ilyen izgatott, mint most, hogy megkapta a legújabb Holo-9 videójátékot. De van egy beteg kisfiú a kórházban, akinek nem jutott belőle. Superbook mutatja meg Chrisnek, hogy mindig Istent kell az első helyre tenni.

Egy heves vízicsatában Joy véletlenül elrontja Gizmot, emiatt Chris nagyon dühös lesz. Superbook visszaviszi őket az időben egy testvérpárhoz, Jákóbhoz és Ézsauhoz, akik közül csak az egyik kaphatja meg az elsőszülött áldását.

A gyerekek épp azon gondolkodnak, melyik volt a legizgalmasabb Superbook kalandjuk, amikor a Könyvek könyve megmutatja nekik minden idők legizgalmasabb eseményét. Amikor Isten megszabadítja népét Egyiptomból.

Chris nem tartja be a túrázás alapszabályait, ezért a gyerekek bajba keverednek. Superbook elviszi őket a Sínai pusztába, hogy megtanulják, mire jók a szabályok.

Chris megijed a zenekari meghallgatáson és inkább hazamegy. Superbook megmutat neki egy olyan bibliai hőst, aki kiállt még az óriással szemben is.

Joy nem érti, Chris miért nem védi meg Tommyt. Superbook elviszi a gyerekeket Babilonba, ahol Dániel megmutatja Chrisnek, hogyan kell helyesen cselekedni, még akkor is, ha az nagyon nehéz.

Chris szerint nincs is igazi karácsony Télapó, fények és ajándékok nélkül. Superbook megmutatja neki, mi volt a legnagyobb ajándék, amit ez a világ kapott, és mi történt az első karácsonykor.

Christ teljesen elvarázsolja az utcai bűvész trükkjeivel, ám Superbook megmutatja neki, hogy ki az igazi csodatevő.

Chris igazi sztárnak érzi magát, amiért a zenekarával bejutott egy meghallgatásra, ezért mindenkit ugráltat maga körül. Superbook megmutatja neki, hogy minden idők legnagyobb sztárja hogyan bánt az emberekkel.

Chris összebalhézik az anyukájával, mert koncertre szeretne menni ahelyett, hogy a bácsikájával vacsorázzon. Superbook visszaviszi őket az időben, hogy találkozzanak Máriával, akinek a fiát, Jézust keresztre akarják feszíteni.

Betörnek Quantumékhoz és Chris nehezen tud megbocsátani az elkövetőnek. Superbook megmutatja a gyerekeknek, hogy néha a leggonoszabb ember is meg tud változni és kiderül, mi is az a pálfordulás.

Chris nagyon nagy bajt csinál és úgy érzi, ezért nem érdemel bocsánatot. Superbook megmutatja a gyerekeknek a világ végét, amikor Isten mindenkinek megítéli a cselekedeteit.Rajzfilm Superbook