HADD LEGYEK ÖNMAGAM (12)

Anne Frank videónaplója – avagy milyen volt az élet zsidóként a náci megszállás alatt.
Milyen lett volna, ha Anne Frank videónaplót vezet naplóírás helyett?
Kövesd velünk Anne frank 15 részes videónaplóját hétről hétre a nicelife oldalán!"Úgy érzem, a szüleim magamra hagytak. Nem csak az anyám, amit egyébként mindig is tudtam...de most már az apám is. Apa mindig azt mondta: a gyerekeknek fel kell nevelniük önmagukat. A szülők ezt kívülről figyelik...és végül majd kialakul a saját identitásuk. Szerintem én elég jó vagyok abban, hogy felneveljem magam."

"A legtöbb ember azt hiszi, hogy a szülőknek kell nevelni a gyerekeket, igyekezniük a jellemüket a lehető legjobban alakítani, ez azonban egyáltalán nem igaz. A gyerekeknek kezdettől fogva önmagukat kell nevelniük, önállóan kell kialakítaniuk jellemüket." (Anne Frank naplója)


"A gyermek, akármilyen kicsi, már egy kicsit személyiség, aki saját lelkiismerettel rendelkezik. Ha úgy kezeljük a gyermeket, hogy észrevegye, saját lelkiismerete bünteti a legjobban, ezzel neveljük a legjobban." (Anne Frank naplója)

"Bármi történjék is, kitartok elhatározásom mellett, mindig a saját utamon járok és elfojtom könnyeimet. Csak legalább annyit szeretnék elérni, hogy bátorítson valaki azok közül, akiket szeretek." (Anne Frank naplója)


EZEKET LÁTTAD MÁR?

A legszebb ajándék (1)

A hőseink (13)

Zsidógyűlölet (7)


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!