Anne Frank videónaplója

Anne Frank egy zsidó lány volt, akinek naplója a 2. világháborúból vált híressé. Anne nem élte túl a háborút. A naplóját azonban több mint 70 nyelvre fordították le a világon.

a naplótól a kameráig

Anne Frank 1929. június 12-én, Frankfurtban született. Családjával a nácik hatalomra jutása után Hollandiába menekültek, és Amszterdamban telepedtek le. Az ország náci megszállását követően megpróbáltak kivándorolni Amerikába..

a legszebb ajándék (1)

"A németek átvették a hatalmat 1940-ben, és egyre több intézkedést hoznak a zsidókkal szemben.. Leveleket küldenek a zsidó embereknek. A levelekben arról írnak, hogy a behívott zsidóknak jelentkezniük kell egy német munkatáborban."

magányosan (2)

"A legtöbb dolgozó nem tudja, hogy itt vagyunk… Sokkal veszélyesebbé vált az utcán tartózkodni. Egyre több zsidót tartóztatnak le. Mi lesz, ha ránk találnak? Ez a gondolat teljesen megrémít."

a nagy álmom (3)

"Folyton csak erről beszélnek. Mindenhonnan ezt hallom. Amikor az emberek megérkeznek, elviszik őket vonattal. Érkezéskor, ha egyáltalán túlélik, akkor egyszerűen lelövik őket."

A főoldalról

Kortárs
Otthon, édes otthon

Victoria Tremont arra vágyik, hogy megtalálja azt a különleges valakit. Egy nap egy jóképű, titokzatos idegen lép be a kávézóba, ahol dolgozik..


Hit és bizalom
Az igazi üdvösség 7 jele

Számos Krisztust követő tapasztalja időnként, hogy hite meginog és az ellenség vádakat súg a fülébe, mely kétségeket ébreszt benne azzal kapcsolatban, valóban üdvössége van-e.


Ismert személy
Házassági tanácsokat ad új könyvében Jeremy Camp

"Nem a házasság, hanem Jézus egészítheti ki az életed. A házasság csupán egy szövetség, melynek során megfogadjátok, hogy együtt mentek végig az élet útján."

"ez volt életem legszörnyűbb élménye. Betörtek. Mindannyian lementek a földszintre megnézni, mi történik.."

"amit akkor keresünk, amikor szomorúak vagyunk, az valójában nem más, mint a boldogság, s bár annyi sok mindent nélkülözöl.."

"elegem van, hogy állandóan gyerekként kezelnek… És nem bíznak bennem. A bizalom nagyon fontos nekem."

"fő, hogy az emberek megbecsüljék egymást és tiszta legyen a lelkiismeretük. Milyen jók lennének, ha esténként, lefekvés előtt végiggondolnák az aznapi eseményeket.."

"közel két éve vagyunk itt. Lassan már nem fogom bírni ezt tovább. Valaminek történnie kell. Bárminek."

"a felszabadítás el fog jönni. és talán szeptembertől már újra járhatok iskolába... Nem tudom milyen kint a világ.."

"rosszul vagyok az állandó nyavalygásaiktól. mintha ők szentek lennének…. Ők egyszerűen csak nem tudják, hogy a legnagyobb kritikusom én magam vagyok."

"mindig marad valami szép, a természet, a napsugár, a gondolat szabadsága, amikért élni érdemes. Erre kell felfigyelni, akkor újra magunkra és Istenre találunk, és meglesz a lelki.."

"bármi történjék is, kitartok elhatározásom mellett, mindig a saját utamon járok és elfojtom könnyeimet. Csak legalább annyit szeretnék elérni, hogy bátorítson valaki azok közül, akiket.."

"senkinek egy pillanatot sem kell várnia ahhoz, hogy elkezdje jobbá tenni a Világot! Az emberek nagysága nem a gazdagságban vagy a hatalomban rejlik, hanem a jellemben.."

"olyan Világban szeretnék élni, ahol mindenki önmaga lehet, anélkül, hogy bárki is megszólná. Egy ilyen világban Valóban önmagam lehetnék. De nem létezik ez a Világ."

1944. augusztus 4-én anne-t és a vele együtt rejtőzködő zsidókat, két másik nem zsidó származású segítőjükkel együtt letartóztattak és lágerbe hurcoltak a náci hatóságok..Sorozat Anne Frank