MAGÁNYOSAN (2)

Anne Frank videónaplója – avagy milyen volt az élet zsidóként a náci megszállás alatt.
Milyen lett volna, ha Anne Frank videónaplót vezet naplóírás helyett?
Kövesd velünk Anne frank 15 részes videónaplóját hétről hétre a nicelife oldalán!"A legtöbb dolgozó nem tudja, hogy itt vagyunk… Sokkal veszélyesebbé vált az utcán tartózkodni. Egyre több zsidót tartóztatnak le. Mi lesz, ha ránk találnak? Ez a gondolat teljesen megrémít."

"Egy ember olyankor is egyedül lehet, amikor sokan szeretik, ha senki sincs, akinek ő a legkedvesebb."
1943. december 29. (Anne Frank naplója)


"Olyan vagyok, mint az a szerelmes, aki semmi másról nem tud beszélni, csak a kedveséről. Nekem Peter csakugyan kedves. Vajon mikor közölhetem ezt vele? Persze csak akkor, ha tudom, hogy én is kedves vagyok neki, bár nyilvánvaló, hogy karmolós cica vagyok s kesztyűtlen kézzel nemigen lehet hozzám közeledni. Pedig Peter ragaszkodik a nyugalmához. Így hát fogalmam sincs róla, hogy tetszem-e neki. De előbb meg kell, hogy ismerjük egymást. Már alig várom, hogy felmerjük vetni egymásnak a kérdéseket. Ki tudja, lehet, hogy hamarabb bekövetkezik ez az idő, semmint gondolnám… Vajon ki lesz majd az első, aki felfedezi és áttöri lelkem páncélját?" 1944. március (Anne Frank naplója)

EZEKET LÁTTAD MÁR?

Boldogság (5)

D-nap (9)

Zsidógyűlölet (7)


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!