GYÜMÖLCS A GYÁRBÓL

"Ha Lélek szerint élünk, Lélek szerint is járjunk." (Az apostolok cselekedetei 5. fejezetének 25. verse)Dr. Samuel Chadwick a szolgálatának utolsó éveit az angliai Sheffield College igazgatójaként töltötte. A könyvében Chadwick kifejezi az aggodalmát amiatt, hogy a Szentlelket mennyire elutasítják az egyházában. "A tagok minden alkalommal megerősítik a Szentlélekbe vetett hitüket, amikor csak elmondják a hitvallást, de vajon a hitük valóságos-e? Az egyház Krisztus teste, amely a Lélektől született, általa lett egységes, és az ereje élteti; ám a tagjai elfeledkeznek minderről; és félmondaton, feladaton és parancson vitatkoznak. A keresztény vallás reménytelen a Szentlélek nélkül." (Samuel Chadwick: The Way to Pentecost [Út a pünkösdig], 6.) Mivel Sheffield iparváros volt, Samuel Chadwick igen jól ismerte a gyárak zaját és a környezetszennyezést, amit okoztak. Miközben arról elmélkedett, mekkora szüksége van az egyház tagjainak a Lélek élő gyümölcsére, Chadwick ezt írta. "A termékek a műhelyből kerülnek ki, a gyümölcs viszont a kertből. Az egyik a gyár rideg gyártósoráról kerül ki, a másik a bővelkedő élet méhében növekszik csöndesen. A gyár holt anyaggal dolgozik; a kert pedig élő erővel munkálkodik a kívánt eredményért."

Akik a Lélek szerint élnek, nem fognak az emberi cselekedet "gyárilag készült" termékére támaszkodni, hogy attól reméljék az üdvösségüket vagy a kereszténységük hitelességét. Az életük valódi gyümölcsét mindenki látni és ismerni fogja. A hamis gyümölcs korlátlan ideig tarthat, a Lélek gyümölcse azonban csak addig, amíg kapcsolatban áll az élet forrásával. Lélek szerint járni azt jelenti, hogy a Szentlélek által folyamatos kapcsolatot ápolunk Jézussal, és engedjük, miszerint az Ő csodálatos gyümölcse növekedjen bennünk. Nem kell aggódnunk amiatt, hogy mi történik, hiszen nem egy mesterséges gyümölcsöt gyártó géppel dolgozunk egy gyárban. Csak engedjük, hogy a gyümölcs növekedjen Isten szeretetének kertjében!

Imádság a mai napra
"Uram, boldog vagyok, hogy élek, és gyümölcsöt teremhetek a te erőd által! "


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!