VESZEKEDÉS APÁVAL (6)

Anne Frank videónaplója – avagy milyen volt az élet zsidóként a náci megszállás alatt.
Milyen lett volna, ha Anne Frank videónaplót vezet naplóírás helyett?
Kövesd velünk Anne frank 15 részes videónaplóját hétről hétre a nicelife oldalán!"Nagyon közeli kapcsolatom van apával, nagyon szeretem őt. Sokat törődöm vele. De elegem van, hogy állandóan gyerekként kezelnek… és nem bíznak bennem. A bizalom nagyon fontos nekem. Nem csak azért vagyok Peter-rel, mert annyira szeretek vele lenni… hanem azért is, mert azt akarom, hogy érezze, bízom benne."

"Az idősebbeknek mindenről meg van a véleményük s mindig tudják, hogyan cselekedjenek. Nekünk sokkal nehezebb kitartani a nézeteink mellett olyan időkben, amikor minden idealizmust a sárba taposnak és kipusztítanak, amikor az embereknek csak a legvisszataszítóbb tulajdonságaikat látjuk, s megrendül az igazságba, a jogba és Istenbe vetett hitünk." (1944. július 15. szombat. Anne Frank naplója)


"Szüleink talán már elfelejtették, hogy ők is voltak fiatalok? Ez annál is valószínűbb, mert ha tréfálunk, komolyan néznek reánk; és nevetnek, ha komolyak vagyunk. (1944. március 23., csütörtök)

"Ahhoz, hogy a gondolatainkat kicseréljük, kölcsönös bizalomra van szükség, s mihelyt ezt megtaláljuk egymásban, biztos, hogy mindketten szilárdabban állunk a lábunkon."
(1944. április 17. Anne Frank naplója)

"Elidegenedtem a családomtól, egyedül hajózom az élet vizein. Majd meglátjuk, hol kötök ki."
(1942. november 7. Anne Frank naplója)


Ezeket is ajánljuk


Szabadságra vágyva (11)

Felfedezve (15) - Záró epizód

A legszebb ajándék (1)


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv "Az idősebbeknek mindenről meg van a véleményük s mindig tudják, hogyan cselekedjenek. Nekünk sokkal...

Közzétette: Nicelife2022. szeptember 10., szombat