A NAPLÓTÓL A KAMERÁIG

Anne Frank videónaplója - avagy milyen volt az élet zsidóként a náci megszállás alatt.
Vadonatúj 15 részes videó sorozat indul a nicelife-on!Anne Frank, a nácik ellensége
Anne Frank 1929. június 12-én, Frankfurtban született. Családjával a nácik hatalomra jutása után Hollandiába menekültek, és Amszterdamban telepedtek le. Az ország náci megszállását követően megpróbáltak kivándorolni Amerikába, de bevándorlási kérelmüket elutasították az amerikai hatóságok. Ezt követően, 1942-től közel két éven át bujkálásra kényszerültek.

Anne Frank videónaplót vezet
A videónapló 1944. március 29-től követi nyomon Anne Frank életét. Anne Frank szerepében Luna Cruz Perez, a 13 éves színésznő meséli el a 75 éve lágerben elhunyt zsidó kislány történetét, aki családjával és további négy zsidóval bujkálni kényszerült apja amszterdami székhelyű irodaházában, a Secret Annex-ben. Gondolatai és érzései most a papírlapok helyett a képernyőn elevenednek meg újra a nézők szemei előtt, betekintést engedve a háború poklába.


Az összes szereplő, helyszín és esemény, ami megjelenik a sorozatban, mind Anne Frank naplójának eredeti történetein alapszik. A videónapló 1944. augusztus 4-én ér véget, amikor Anne-t és a vele együtt rejtőzködő négy zsidót, két másik nem zsidó származású segítőjükkel együtt letartóztattak és lágerbe hurcoltak a náci hatóságok, ahol 1945 márciusában, a 15 éves fiatal lány alig néhány héttel a felszabadítás és a háború vége előtt tífuszjárványban elhunyt. Családját és vele együtt bujkáló barátait elvesztve, a háborút egyedül Otto Frank, Anne édesapja élte túl.

Anne Frank naplóját az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.
A mű a világ tíz legolvasottabb könyve közé tartozik.

"Nagyon izgatott vagyok a videónapló miatt. Azáltal, hogy kicseréltük a naplót egy kamerára,
a fiatalok könnyen el tudják képzelni milyen volt Anne Frank élete zsidóként a 2. világháborúban.
Ugyan hozzá kell még szokni, de azt hiszem, jó ötlet Anne Frank történetét átültetni a modern időkbe."

(Jacqueline van Maarsen, Anne Frank jelenleg 91 éves barátja)

Milyen lett volna, ha Anne Frank videónaplót vezet naplóírás helyett?
Kövesd velünk Anne Frank 15 részes videónaplóját hétről hétre a nicelife oldalán!

EZEKET LÁTTAD MÁR?

Veszekedés apával (6)

Szabadságra vágyva (11)

A két Anne (14)


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!