A NAGY ÁLMOM (3)

Anne Frank videónaplója – avagy milyen volt az élet zsidóként a náci megszállás alatt.
Milyen lett volna, ha Anne Frank videónaplót vezet naplóírás helyett?
Kövesd velünk Anne frank 15 részes videónaplóját hétről hétre a nicelife oldalán!"Folyton csak erről beszélnek. Mindenhonnan ezt hallom. Amikor az emberek megérkeznek, elviszik őket vonattal. Érkezéskor, ha egyáltalán túlélik, akkor egyszerűen lelövik őket. Vagy mérges gázzal megölik őket, ezt beszélik. És ez igaz. A Gestapó túlélők tömegét öli meg gépfegyverrel vagy kézigránáttal és gázkamrákban mérges gázzal végeznek velük... Szeretnék valami olyat tenni, amiért emlékeznek majd rám…. Mert történelmet nem csak hivatalos iratokkal lehet írni..."

"Órák hosszat beszélhetnék a nyomorúságról, ami együtt jár a háborúval, de ezzel csak magamat szomorítanám. Nem marad más hátra, mint magunkra erőszakolt nyugalommal bevárni ennek a szerencsétlenségnek a végét. (…) Vár az egész földgolyó és sokakra már csak a halál vár."
(1943. január 13. Anne Frank naplója)


"Nem hiszem, hogy a háború csak az uralkodók, a nagyfejűek és a kapitalisták bűne. Nem bizony. A kisember is hajlandó harcolni. Ha nem így volna, már régen fellázadtak volna ellene! Úgy látszik, az emberben benne él a pusztítás és öldöklés ösztöne, a gyilkolás és a tombolás vágya." (1944. május 3. Anne Frank naplója)

EZEKET LÁTTAD MÁR?

Szabadságra vágyva (11)

A legszebb ajándék (1)

Felfedezve (15) - Záró epizód


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!