MEGRÉMÜLVE (4)

Anne Frank videónaplója – avagy milyen volt az élet zsidóként a náci megszállás alatt.
Milyen lett volna, ha Anne Frank videónaplót vezet naplóírás helyett?
Kövesd velünk Anne frank 15 részes videónaplóját hétről hétre a nicelife oldalán!"Ez volt életem legszörnyűbb élménye. Betörtek. Mindannyian lementek a földszintre megnézni, mi történik… Hermann azt kiáltotta: Rendőrség, rendőrség. És a betörők elmentek. Aztán valaki hívta a rendőröket… és a házban voltak. Közel a könyvespolchoz. Majdnem felfedezték, hogy itt vagyunk. Nem tudjuk, visszajönnek-e…"

"Senki sem hajlandó elhinni, hogy veszedelem fenyegeti, csak akkor, amikor már a saját bőrén érzi."
(1944. február 3. Anne Frank naplója)


"Aki retteg valamitől, magára maradt vagy szerencsétlen, egyetlen és legjobb módszer, ha kimegy a szabadba, oda, ahol teljesen egyedül lehet, egyedül az égbolttal, a természettel és Istennel. Csak akkor, egyedül csak akkor érezheti, hogy minden úgy van, ahogy lennie kell, s hogy Isten azt akarja, hogy boldogok legyünk az egyszerű, de gyönyörű természet ölén. Amíg van természet – s valószínűleg mindig is lesz, éljünk bármily nehéz körülmények között is – vigaszt nyújt minden bánatunkban. Meggyőződésem, hogy a természet enyhíti mindkét nyomorúságunkat." (1944. február 23. Anne Frank naplója)

EZEKET LÁTTAD MÁR?

Veszekedés apával (6)

A két Anne (14)

A hőseink (13)


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!