A TISZTASÁGOT VÉDŐ FILM SZTÁRJA

Szóban támadták többször is, mert várt a szexszel házasságig. Most egy hihetetlenül tisztaságot védő film sztárja.



Moriah Peters tudja, milyen a tisztaság mellett kiállni. Mikor a díjnyertes színésznő a 2010-es American Idol meghallgatásán volt, kritizálták elhatározásáért, miszerint házasságig tartogatja első csókját. Egy vitafórum nevezetes tagjának szavait idézi Peters: "Szerintem megpróbálsz tökéletes lenni. Ki kéne menned a világba és elkövetned néhány hibát." Más azt tanácsolta neki, menjen el szórakozni és csókoljon meg egy fiút, mert attól sokkal "szexibbnek" fogja magát érezni.

"Ez volt az a rész, ahol Isten becsukta az ajtót a show-ban való további részvételem előtt" – mondja Peters. Ahogyan otthagyta a válogatót, ezt mondta Istennek: "Miért töltöttem öt hónapot negyedévesként azzal, hogy ezért a versenyért imádkozzak, miközben tanulhattam volna a záróvizsgákra?!"

Egy csodálatos példa, hogy a most már házas Moriah Peters a Because of Grácia (Kegyelem által) c. filmben szerepel, mely négy végzős gimnazistáról szól. A tinik különböző nézetei a szexualitásról átformálja az életüket.

Életet, tisztaságot védő vitáknak ad hangot a film.

"Én játszom Gráciá-t (jelentése: kegyelem) a filmben" – meséli Peters az Upliftv-nek. "Egy nagyon erős, központi karakter. Egy lány, tele hittel. De, amit igazán szeretek benne, hogy a jelleme kitűnően tükrözi a nevét."

"Egy lány, tele hittel. De, amit igazán szeretek benne, hogy a jelleme kitűnően tükrözi a nevét"


A szeptemberben megjelenő film a Life Fest filmfesztiválon két díjat is nyert. A film a "G faktor" nevű játék alapján készült Tom Simes író és rendező által. A Saskatchewan-i Saskatoon-ban született Simes 27 évig tanított egy gimnáziumban, és ott volt szemtanúja annak, ahogyan keresztény gyermekeket egyre inkább megvezetett a világi humanizmus.

"Úgy éreztem, hogy ezek a diákok egyre inkább titkos, elrejtett keresztényekké válnak," – meséli az Upliftv-nek Simes. "Így egy olyan történetet akartam megalkotni, amely valóságosan az ő helyzetükről szól, felemelheti őket és segíthet nekik kiállni hitük mellett."

A történet egy céltudatos, de bizonytalan fiú, Chase Morgan (Chris Massoglia) köré épül, akinek életét Grácia, az Eastglenn Gimnázium legújabb diákja formálja át. Grácia meggyőződéseit próbára teszi tanára (Owen Presland-White producer szerepében), az ellenkező oldalt képviselő "népszerű lányokat" a néző pedig fel tudja ismerni saját gimnazista éveiből is. Az iskola igazgatójának szerepét John Schneider, a Hazárd megye lordjai c. film által ismertté vált színész játssza.

A Hollywood Reporter szerint a filmet az ArtAffects Entertainment által adják ki, mely Mel Gibson Passió c. filmjét is a mozikba hozta egész USA-ban. A cég alapítói, Daniel és Margo Lange a "Because of Gráciát" 20 piacon tervezik kiadni, majd kiterjeszteni. "Jelentőségteljes filmeket szeretnénk csak kiadni, amelyeknek jó üzenetei vannak. Grácia egy kis film, de úgy gondolom, rengeteg embert megérinthet." – mesélte Margo Lange a Hollywood Reporter-nek.