NEM LUXUSÚT

"Hanem ajánljuk magunkat mindenben, mint Isten szolgái; nagy tűrésben, nyomorúságban, szükségben, szorongattatásban. Vereségben, tömlöcben, háborúságban, küszködésben, virrasztásban, böjtölésben. Tisztaságban, tudományban, hosszútűrésben, szívességben, a Szentlélekben, tettetés nélkül való szeretetben." (A korintusbeliekhez írt második levél 6. fejezetének 4-6.)Egy keresztény hírlevél közölte nemrégiben két kínai leány történetét. Ők Belső-Mongóliában hirdették az evangéliumot. Igen barátságtalanul fogadták őket, ezért úgy döntöttek, kertészkedést vállalnak napszámosként, és amikor alkalom adódik, azonnal beszélnek a gazdáknak Jézusról. Pár hónap elteltével néhány család keresztény lett, és megalakult a gyülekezet. A kommunista rendőrség hamar rajtuk ütött. A lányokra rálőttek, letartóztatták, és kegyetlenül megverték őket. Végül azonban valaki kifizette értük az óvadékot, szabadlábra kerültek, és - Istennek legyen hála! - csodás események sorozata által tovább tudták folytatni a szolgálatukat.

Láttam egy hirdetést, amely egy exkluzív hajóutat ajánlott olyan keresztényeknek, akik szeretnék jobban megismerni a Szentlelket, és elsajátítani, miként használhatják a lelki ajándékukat a szolgálatukban.

A Voice of the Martyrs [A mártírok hangja] elnevezésű szervezet hírlevele tudósított egy evangélistáról, aki a Fülöp-szigeteken az élete kockáztatásával prédikált a kommunista terroristák ellenőrzése alatt tartott területen. A férfit egy látogatás erejéig elkísérte a nyolcéves unokaöccse, aki szeretett más gyermekeknek szolgálni. Néhány katona megtért, és elhagyta a kommunisták táborát. Ez az esemény annyira felbőszítette a terrorista vezéreket, hogy elrabolták a kisfiút, és órákig kínozták őt, mielőtt megölték volna. Habár az evangélista tisztában van azzal, hogy a terroristák és azok családja között végzett szolgálata nem luxusutazás, a Szentlélek hatalma által mégis folytatja a veszélyes küldetését Jézusért. Ha ő nem, akkor ki fogja végezni? Talán valaki majd a luxushajóról hallja meg Isten hívását!

Imádság a mai napra
"Uram, az érted való szolgálat közben talán lesz álmatlan éjszakám, és kijut a szenvedésből is, de a segítséged állandóan a rendelkezésemre áll!"