ARAB GYŐZELEM

"Ti az Istentől vagytok, fiacskáim, és legyőztétek azokat;
mert nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki e világban van."
(János első levele 4:4)Annak Góliát-szerű hatalma, "aki e világban van", sokszor nyomasztónak tűnik számunkra. A legtöbb odaszentelt életű keresztény elismeri, hogy ez a világot uraló Góliát az ő gondolatvilágára is számottevő hatást gyakorol. A televízió, az újságok, a legtöbb reklám, a kollégák és a szomszédok beszélgetései mind befolyásolják elveinket és értékrendszerünket. A helyzet azonban nem reménytelen. Góliátot le lehet győzni a Szentlélek által, aki Jézust képviseli a keresztény életében.

"Az óriások elleni győzelmet soha nem az ő technikájuk alkalmazásával kell kivívni." Ez az első számú szabály mindnyájunk számára. Góliátot össze lehetett volna téveszteni a Missouri csatahajóval, akkora zörgéssel-csörgéssel közeledett. Nem úgy, mint Dávid! Neki még egy kardja sem volt! Fegyverzetének legjelentősebb darabja az a halálos fegyver, ami egyedivé tett őt, és győzelmet adott neki: a hit belső pajzsa! Ez megóvta őt a félelemtől, határozottá tette a fenyegetések ellenére is, higgadtságot kölcsönzött neki a káosz közepette, és megtisztította látását!

Az óriásokat nem lehet legyőzni nagy gyakorlat és önfegyelem nélkül. Isten harcosaként megvívni a küzdelmet sokkal több gyakorlást és fegyelmet kíván, mint azt el tudnánk képzelni. A Lélek parittyáját és kövét használni sokkal finomabb mozdulatot igényel, mint a test bunkóját meglendíteni. De milyen édes a győzelem, ha a kis kő célba ér. és milyen végleges! Nemrégiben láttam egy keresztény posztert, ami egy homokos tengerparton álló közel-keleti halászhajót ábrázolt. A hajó neve Intissar volt, ami arabul győzelmet jelent, és én izgatottan figyeltem fel az Issa részletre, ami középen bújik meg: ez azt jelenti, Jézus! Lehetséges, hogy az ellenség hatalmas problémahegyet állított ma eléd. Ha így van, jusson eszedbe a szó: Intissar, a győzelem, amely a tiéd lehet, ha a Szentlélek Krisztus szeretetével és erejével tölt be.

Imádság a mai napra
"Uram, segíts, hogy a megfelelő nézőpontból szemléljem a világ fenyegetéseit, tudva, hogy nem győzhetik le Szentlelked hatalmas erejét!"