A 85 ÉVES ATEISTA MEGTÉRÉSE

2018. szeptember 19, Brisbane, Ausztrália - Egy híres ausztrál politikus,
aki soha nem titkolta ateizmusát, a keresztény hithez fordult.Bill Hayden korábbi kormányzó, szeptember 9-én megkeresztelkedett a Brisbane közelében lévő Ipswich-i Szent Mária templomban. „Túl sokáig tartott a hittel szembeszegülésem, de most már elkötelezett leszek.” mondta Hayden. „Ettől a naptól kezdve én Istenért kezeskedem.”

A 85 éves Hayden az ausztrál Munkáspárt vezetője volt 1977 és 1983 között, és a későbbi Munkáspárti kormányok kabinetminisztereként szolgált. Külügyi és kereskedelmi miniszter volt 1983 és 1988 között, majd elhagyta a parlamentet, hogy a Királynő képviselője legyen Ausztráliában. 7 évig szolgált ebben a pozícióban. A politikus ateizmusa nem volt magánjellegű. 1996-ban az ausztrál humanista társaságok tanácsa "az év ausztrál humanistájának" nyilvánította.

De 20 évvel később Hayden úgy érezte valami vonzza a szívét.

"A szívemben és a lelkemben gyötrő fájdalom volt azt kérdezve, vajon mi az élet valódi értelme. Mi az én szerepem benne?” mondta a Catholic Leader-nek. "Nem tudom többé elfogadni, hogy az emberi lét önellátó és elszigetelt."

Annak ellenére, hogy felidézi istenfélő, katolikus anyja emlékét, valamint azt, hogy gyermekkorában mit tanítottak neki az Ursulin-rend nővérek, Hayden azt mondta, hogy az átalakulásának katalizátora a Kegyelem Nővére volt. A 93 éves nővér, Angela Mary Doyle is részt vett Hayden keresztségében. "Mindig átölelve és szeretve éreztem magam az ő keresztény példája által” - mondta Hayden.

Egy híres ausztrál politikus, aki soha nem titkolta ateizmusát, a keresztény hithez fordult


Egy barátainak írt levélben Hayden egy vizitről számolt be, amit ő és a családja fizetett egy nyugdíjas kórházi adminisztrátornak. "Dallas (a feleségem), a lányunk, Ingrid és én nemrég Angela Mary nővérünket látogattuk meg a Mater kórházban, ahol beteg volt" – mondta. "Másnap reggel azzal az erőteljes érzéssel ébredtem, hogy egy szent nő jelenlétében voltam” folytatta.

A The Australian beszámolt arról, hogy Hayden azt mondta, "a keresztények életében sok önzetlen cselekedetnek tanúja volt, és a mély elmélkedés, mialatt felépült strokejából arra sarkallta, hogy meghozza ezt a hatalmas döntést. Elmondta, hogy az új hite, nem a szabályokról szól, hanem inkább a szeretetről.

"Az embertársaid szeretéséről, a megbocsátásról, az együttérzésről és a hasznos támogatásról szól. Ezek a jellegzetességek Krisztus tanításán alapszanak, amelyet a külső hatalomba vetett hit vezet - a keresztény Isten, akinek korlátozása meghaladja azt, amit az emberek el tudnak érni" - tette hozzá.


Ezeket is ajánljuk


Jim Caviezel bizonyságtétele

Beszélgetés Kevin Sorbo-val

Chris Pratt Istenbe vetett hite