HOGYAN TALÁLTA MEG ALEXA PENAVEGA HOLLYWOODI SZÍNÉSZNŐ JÉZUST?

Alexa PenaVega színésznő küldetése, hogy Jézusért éljen egy önimádó kultúrában. Férjével, Carlosszal közösen írták az új memoárjukat, a 'What If Love Is the Point? Living for Jesus in a Self-Consumed World' című könyvükben, mely a hitről, a szeretetről, a kitartásról és Krisztus megtalálásáról szól a káosz közepette."Isten mindig is hívogatta a szívemet, már kiskorom óta" - mesélte PenaVega a CBN Faithwire-nek. "Egyszerűen mindig éreztem a jelenlétét, és a békéjét." A színésznő, aki olyan otthonban nőtt fel, ahol ugyan tanult Jézusról, de nem gyökerezett meg mélyen a Szentírásban, elmondta, hogy idővel Isten egyre közelebb húzta magához.

"Ahogy idősebb lettem, Isten újra és újra a karjához hívott, - és különösen azután, hogy elváltam" - mondta PenaVega. "Úgy éreztem, menedéket kell keresnem Istenben, és igazán meg kell tudnom, mit jelent kereszténynek lenni, mert mindenkinek azt mondom: 'Keresztény vagyok. Keresztény vagyok.' " A színésznő azonban kijelentette, hogy nem olvasta a Bibliát, és nem is értette teljesen a tartalmát. Rájött, hogy nem tudja, miben hisz, ezért úgy döntött, hogy elkezd őszintén belemerülni az Úrral való kapcsolatába.

"Az egész világom megváltozott" - nyilatkozta. "Már tudtam, hogy hozzáférhetek ehhez a szuperhőshöz, bizonyos értelemben, de nem értettem, hogy ez mit is jelent valójában."

Abban az időben PenaVega sikeres színésznő volt. Az egyetlen közössége azonban Hollywoodban gyökerezett, ahol nem talált sem keresztény beszélgetésekből, sem kapcsolatokból túl sok mindent. "Elkezdtem ... egy királyság-szívű közösséggel körülvenni magam" - mondta. "Egy egész világ nyílt meg előttem, mert azelőtt féltem volna felhozni Istent egy beszélgetésben. Jézus tabu volt." Ahogy PenaVega egyre mélyebbre merült el a keresztény életében, rájött, hogy milyen természetes lett, hogy Isten áldásairól beszéljen az életében.

Alexa PenaVega színésznő küldetése, hogy Jézusért éljen egy önimádó kultúrában


"Ő tényleg dolgozott a szívemen azokban az években is" - tette hozzá. Ugyanebben az időben PenaVega élete tovább változott, amikor egy otthoni bibliaórán megismerkedett társával, Carlos PenaVegával, aki ma már a férje. Ők ketten, akik korábban nem ismerték egymást, mindig külön-külön kaptak meghívást; de amikor végül elmentek, találkoztak és egymásba szerettek. A többi már 'történelem'. "Isten időzítése a legfontosabb" - mondta a nő. A pár összeházasodott, és most három kisgyermekük van. Házasságuk alatt végig együtt dolgoztak, egyszerre szerepeltek a 'Dancing With the Stars' című műsorban, és más projektekben is szereppeltek.

Ami a hit hatását illeti PenaVega karrierjére, azt mondta, hogy a hollywoodi szerepek, melyeket elvállalt, 'drámaian megváltoztak', miután valóban keresztény lett, és hogy olyan filmes és televíziós lehetőségeket keres, ahol 'tisztelheti Istent', még akkor is, ha ezek a projektek világiak. Bár PenaVega néha hitalapú tartalmakban is szerepel, világi csatornákon keresztül is igyekszik inspirálni a közönséget. "Szeretném tisztelni Istent, többek között az olyan világi tartalmakkal is, amelyek valóban megérintik a világot" - mondta. "És talán egy pillantást vethetünk Istenre anélkül, hogy azt kellene mondanunk, hogy 'Jézus' - és gyakran úgy gondolom, hogy ... így lehet a legnagyobb hatással."

PenaVega így folytatta: "Ha látják, hogy következetesen Istennel jársz, vagy csak békességed van az őrült körülmények között, és azt kérdezik: 'Hogy vagy most nyugodt? Hogy a fenébe tudsz megbékélni mindazzal, ami az életedben történik?'. Ez a te lehetőséged, hogy azt mondd: 'Ó, Jézus'." Most Alexa és Carlos PenaVega ugyanerre az üzenetre szeretné inspirálni az embereket új memoárjukkal, a 'What If Love Is the Point?' című könyvükkel: 'Jézusért élni egy önpusztító világban' alcímmel.

"Úgy érzem, hogy minden önsegítés, önzés ez, és önzés az is.." - nyilatkozta Alexa PenaVega. "Míg mi úgy voltunk vele, hogy ... minél önzetlenebbek vagyunk, annál boldogabbak vagyunk, és annál boldogabb a világ is. És szerintem ezt meg kell fordítanunk. Azt kell mondanunk, hogy igen, a magunkkal való törődés is fontos, de meg kell mutatnunk az embereknek, hogy milyen is valójában a mennnyei királyságért élni és Jézussal járni, és hogy ez mennyire kielégítő."

PenaVega arra bátorította a rajongókat, hogy ne 'nehezítsék meg Isten dolgát' azzal, hogy azt feltételezik, sokat kell tenniük azért, hogy kiérdemeljék az Ő szeretetét vagy elfogadását. "Nem kell bonyolítanunk ezt a dolgot" - jegyezte meg. "Ez tényleg olyan egyszerű, mint ... Istent a középpontba helyezni, és minden más tényleg magától meg fog oldódni".


Ezeket is ajánljuk


A baseball játékos hite

Justin Bieber új dala hitről, házasságról szól

Isten választott erre a feladatra


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu Alexa PenaVega színésznő küldetése, hogy Jézusért éljen egy önimádó kultúrában. Férjével, Carlosszal...

Közzétette: Nicelife2022. október 5., szerda