ALICE COOPER HITE

Alice Cooper - ismertebb nevén "a sokkoló rock keresztapja"- énekes és dalszerző, aki egyedi érces hangjával és színpadi műsorával szerzett hírnevet. Koncertjei elektromos széket, vért, giotint, halálos mérgű kígyókat is tartalmaztak.Sötét dalszövegei, rémes ábrázata, valamint a rosszfiú hírneve alapján ő az utolsó ember, akiről azt gondoltuk volna, hogy keresztény lehet ... De nem így Isten!

Alice Cooper megismerte Jézust és az élete soha többé nem volt már a régi.

Greg Laurie lelkipásztornak adott interjújában Cooper elmondta: lehet, hogy rocksztár, de egyben keresztény ember is, aki Jézus nevében szeretne segíteni másoknak, különösen a fiataloknak.

Az énekes 1995-ben alapította a Solid Rock tiniközpontot, hogy segítsen a bajba jutott tinédzsereknek, miután látta, hogy két tinédzser kábítószerrel kereskedik a szeme előtt. "Láttam, hogy pár 16 éves gyerek kábítószer-üzletet köt a sarkon, és felmerült bennem a kérdés: 'Lehetne belőle egy nagyszerű gitáros is és ennek a gyereknek erről fogalma sincs? Vagy az a másik gyerek, dobos is lehetne akár?' " - kérdezte magától Cooper. "És akkor rádöbbentem: 'Miért nem nyitjuk meg előttük a lehetőségeket és teremtünk nekik másra is lehetőségeket?' " Ezt követően pedig pontosan ezt tette.

"Mindannyian keresztény srácok vagyunk!" - mondta Cooper a Solid Rock társalapítóiról. "Az Úr akkor és ott azt mondta nekünk, hogy tegyük meg. Tehát csak engedelmeskedtünk. Ez minden."

A drogfüggőség fájdalmas valósága korábban az énekes életében is jelen volt, de Krisztus erejével sikerült megszabadulnia a kokain- és alkoholfüggőség szorításából.

Alice Cooper megismerte Jézust és az élete soha többé nem volt már a régi


"Tudtam, hogy eljutottam addig a pontig, amikor döntést kell hoznom: vagy elfogadom Krisztust, és elkezdem élni ezt az életet Vele, vagy ebben a bűnben halok meg és akkor nagy bajban vagyok!" - mondta. "Ez motivált engem igazán."

Laurie lelkész Cooper interjúja során a zenekar különféle klipjeit is közzétette a Twitteren, betekintést engedve a nézőknek az énekes hitének útjába. "Kicsit félelmetes Alice Cooper előtt prédikálni!" - mondta Laurie közvetlenül az interjú előtt. "De itt van ez a dolog, amit sokan nem tudnak róla. Jézus Krisztus elszánt követője, és hosszú évek óta keresztény harcos. Alice keresztény családban nevelkedett. Mindannyian tudjuk, hogy elhagyta a pályát, és sok bajba került, sőt, alkohol és drogok révén szinte tönkretette az életét. De újraépítette a hitét Krisztussal. És már sok éve együtt jár az Úrral."

Amikor újra rátalált Krisztusra, akkor fontolóra vette az "Alice Cooper" identitás feladását, de lelkészének mélyreható nyilatkozata miatt meggondolta magát. "Elmentem a lelkészemhez, és azt mondtam: Azt hiszem, most fel kell adnom Alice Coopert!"- emlékezett vissza. "Nézd, hová jutottál!" - válaszolta lelkész. "Mi van, ha Alice Cooper maradsz, aki Krisztust követed, és rock sztár is vagy, de nem a rock sztárok életét éled. Az életmódod és a változás a te bizonyságod!"

"Ott a zenekarod, és a barátaid: a Hollywood Vampires, Joe Perry és Johnny Depp, akikkel együtt lógsz és beszélhetsz nekik Krisztusról! Azt mondtad, hogy Bibliát adtál Marilyn Mansonnak!" - mondta Laurie. "Tisztelnek, mert önmagad vagy. Neked máshol kell elérni az embereket! Lehet, hogy egy olyan srácot, mint én, soha nem hallgatna meg a környezeted, de téged szívesen."

Arra a kérdésre, hogy szégyelli-e azt mondani, hogy hisz Jézus Krisztusban, a rocksztár magabiztos "nemmel" válaszolt. "Az emberek arról beszélnek, hogy Alice lázadó." - mondta Cooper. "Soha nem voltam lázadó, sokkal inkább Jézus Krisztust tekintem úttörőnek. Ha lázadóról akarsz beszélni: Ő volt az igazi és végső."


Ezeket is ajánljukKommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv | ARCHÍV tartalom Sötét dalszövegei, rémes ábrázata, valamint a rosszfiú hírneve alapján ő az utolsó...

Közzétette: Nicelife2022. július 26., kedd