ANDREW GARFIELD SZÍNÉSZ VALLOMÁSA JÉZUSRÓL

Andrew Garfield hosszú utat tett meg 'A csodálatos Pókember' óta. Az elmúlt években szerepelt a 'Fegyvertelen katona', és a 'Némaság' című filmekben is. Egyik újabb filmjében, a 'Némaság'-ban Garfield Sebastian Rodriguezt alakítja - egy olyan szerepet, amelynek eljátszásához több mint 40 kilót kellett fogynia.Legújabb színészi szerepére készülve Garfield Szent Ignác lelkigyakorlatait gyakorolta, és eközben "beleszeretett" Jézusba.

Bár Andrew Garfield óvakodik attól, hogy elköteleződjön bármelyik vallás mellett is, ahogy azt a Stephen Colbertnek adott interjújában kifejtette, a gyakorlatok és a Jézusról tanult dolgok megváltoztatták az életét. Az America Magazine-nak nyilatkozva elmondta: "Annyira rosszul éreztem magam [Jézus miatt], és dühös voltam az ő nevére, amikor végre találkoztam vele, mert korábban mindenki nagyon rossz hírét keltette... És megannyi sötét dologra használták fel őt".

A film a jezsuita papok történetét meséli el, akik a japán üldöztetés miatt veszítik el hitüket. Így hát félelmetes látni, hogy egy ellentétes körülmény - a hitüket vesztő papok - hogyan lehet a mozgatórugója Garfield Jézussal való újonnan megtalált kapcsolatának.

A színész az American Magazine-nak adott interjúban reflektált a mély élményre: "Ami igazán könnyű volt, az az volt, hogy beleszerettem ebbe az emberbe, beleszerettem Jézus Krisztusba. Ez volt a legmeglepőbb dolog... Ez volt a legfigyelemreméltóbb dolog - beleszeretni, és milyen könnyű volt beleszeretni Jézusba."

Andrew Garfield hosszú utat tett meg 'A csodálatos Pókember' óta


És ezeket a szavakat ugyanaz a fickó mondja, aki a következőképpen jellemezte vallási meggyőződését a Hollywood Reporter-nek: "Panteistának, agnosztikusnak, időnként ateistának és egy kicsit zsidónak tartom magam, de leginkább zavarodottnak". Majd folytatja:

"Az egyetlen élmény, amit nem akartam volna feláldozni, ha választanom kellene... az a gyakorlatok elvégzése lett volna. Annyi vigaszt hoz nekem. Annyira alázatos dolog, mert megmutatja nekem, hogy egy évet szentelhetsz az életedből a lelki átalakulásnak, az őszinte vágyakozásnak és ennek a vágyakozásnak a megvalósításának, a Krisztussal és Istennel való kapcsolat megteremtésének. Aztán lefogyhatsz 40 kilót, áldozatot hozhatsz a művészetedért, imádkozhatsz minden nap, hat hónapig cölibátusban élhetsz, meghozhatod mindezeket az áldozatokat Isten szolgálatában, annak szolgálatában, amiről hiszed, hogy Isten hív, és még mindezek után a szív és lélek, az alázatos felajánlás után is... ez az alázat... még mindezek után is valaki követ fog dobni, és el fogja utasítani azt. Ez egy csodálatos kegyelem, amit adnak, amit megmutatnak."

Andrew Garfield úgy írta le Szent Ignác lelkigyakorlatait, mint egy "átalakító folyamatot, ahol képzeletbeli, meditatív imákat végzel Jézus életével, ahol minden egyes [újszövetségi] jelenetbe belehelyezed magad, mintha színész lennél". Végül ezek a gyakorlatok vezették a színészt arra, hogy elismerje az Úr jelenlétét az életében.

Bár Andrew Garfield soha nem vallja Jézust Úrnak, egyértelmű, hogy még mindig keresi. És lenyűgöző hallgatni azt a hiteles átalakulást, amelyet Jézus életében és tanításaiban való elmélyedése során tapasztalt. Jó emlékeztetés az Apostolok Cselekedetei szavaira:

"Hogy keressék az Istent, hátha kitapinthatják és megtalálhatják,
hiszen nincs messzire egyikünktől sem, mert őbenne élünk, mozgunk és vagyunk."


Ezeket is ajánljuk


Helyezzük Isten királyságát a politika elé

Amikor egy rapper megkeresztelkedik

Nick Vujicic különleges története


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv Andrew Garfield hosszú utat tett meg 'A csodálatos Pókember' óta. Az elmúlt években szerepelt a '...

Közzétette: Nicelife2022. november 24., csütörtök