ANTHONY HOPKINS TALÁLKOZÁSA ISTENNEL

A korábbi ateista Anthony Hopkins feltárja azt a találkozást, ami Istenhez vezette.Ahogyan mindannyian idősebbekké válunk, az Istenre, a célunkra és a túlvilágra vonatkozó kérdések egyre hangsúlyosabbá válnak számunkra. Ez bizonyosan, a híres színész Anthony Hopkins esetében is így történhetett. Júliusban, a 11. éves LEAP konferencián Hopkins élete egyik legjelentősebb fordulópontjáról mesélt – arról a pillanatról, amikor elhagyta korábbi ateizmusát egy magasabb hatalomba vetett hitért.

Az Oscar díjas színész talán nem keresztény, de nyilvánvalóan nyitott az Isten létezésére, egy 1975-ben bekövetkezett váltás óta, amikor egy alkoholisták névtelen találkozóján egy hölgy introspektív kérdést tett fel neki, ami felkeltette Hopkins érdeklődését. ’Miért nem bízol Istenben?’ - kérdezte a hölgy Hopkins-tól, aki ettől a ponttól kezdve tudomásul vette, hogy az alkoholhoz fűződő telhetetlen vágya eltűnt.

'A pokolba hajtott a saját magam pusztítása. És csak egy kis segítségért kiáltottam'


A 80 éves híresség a konferencián azt is elmondta a hallgatóknak, hogy ’az emberek annyi mindenre képesek’, rámutatva a saját szörnyű élményeire. Azt mondta: ’el sem hiszem, hogy milyen életem van most, meg is halhattam volna Walse-ben ittasan, vagy valahogyan hasonlóan.’

Egy 2014-es ABC News-nak adott interjúban amikor a Noé című filmben, Matuzsálemet alakította, Hopkins azt mondta, hogy egyre mélyebben belemerül a hitbe, ahogyan idősödik. 'Úgy érzem minden nap, ahogyan öregszem, hogy ez mind egy csoda', magyarázta. 'Úgy értem, ver a szívem és lélegzem, ez rendkívüli – egy rendkívüli jelenség.'

A Piers Morgan egyik 2011-es interjújában Hopkins visszaemlékezett az alkoholizmussal való küzdelmeire, elismerve mennyire szüksége volt Istenre, annak ellenére, hogy akkoriban ateista volt.

"A pokolba hajtott a saját magam pusztítása. És csak egy kis segítségért kiáltottam, és bumm. Olyan volt, mint a bingó." –emlékezett vissza. "Olyan volt, mint egy démon megszállása alatt lenni, egy függőség, amit nem tudtam megállítani. És emberek milliói ilyenek. Én egymagam, nem tudtam megállítani."


Ezeket is ajánljuk


A "Kiválasztott" sztárja az életét megváltoztató szerepéről vallott

Mr. T, a bátor keresztény

Britney Spears bibliai üzenete