ANTHONY HOPKINS TALÁLKOZÁSA ISTENNEL

A korábbi ateista Anthony Hopkins feltárja azt a találkozást, ami Istenhez vezette.Ahogyan mindannyian idősebbekké válunk, az Istenre, a célunkra és a túlvilágra vonatkozó kérdések egyre hangsúlyosabbá válnak számunkra. Ez bizonyosan, a híres színész Anthony Hopkins esetében is így történhetett. Júliusban, a 11. éves LEAP konferencián Hopkins élete egyik legjelentősebb fordulópontjáról mesélt – arról a pillanatról, amikor elhagyta korábbi ateizmusát egy magasabb hatalomba vetett hitért.

Az Oscar díjas színész talán nem keresztény, de nyilvánvalóan nyitott az Isten létezésére, egy 1975-ben bekövetkezett váltás óta, amikor egy alkoholisták névtelen találkozóján egy hölgy introspektív kérdést tett fel neki, ami felkeltette Hopkins érdeklődését. ’Miért nem bízol Istenben?’ - kérdezte a hölgy Hopkins-tól, aki ettől a ponttól kezdve tudomásul vette, hogy az alkoholhoz fűződő telhetetlen vágya eltűnt.

'A pokolba hajtott a saját magam pusztítása. És csak egy kis segítségért kiáltottam'


A 80 éves híresség a konferencián azt is elmondta a hallgatóknak, hogy ’az emberek annyi mindenre képesek’, rámutatva a saját szörnyű élményeire. Azt mondta: ’el sem hiszem, hogy milyen életem van most, meg is halhattam volna Walse-ben ittasan, vagy valahogyan hasonlóan.’

Egy 2014-es ABC News-nak adott interjúban amikor a Noé című filmben, Matuzsálemet alakította, Hopkins azt mondta, hogy egyre mélyebben belemerül a hitbe, ahogyan idősödik. 'Úgy érzem minden nap, ahogyan öregszem, hogy ez mind egy csoda', magyarázta. 'Úgy értem, ver a szívem és lélegzem, ez rendkívüli – egy rendkívüli jelenség.'

A Piers Morgan egyik 2011-es interjújában Hopkins visszaemlékezett az alkoholizmussal való küzdelmeire, elismerve mennyire szüksége volt Istenre, annak ellenére, hogy akkoriban ateista volt.

"A pokolba hajtott a saját magam pusztítása. És csak egy kis segítségért kiáltottam, és bumm. Olyan volt, mint a bingó." –emlékezett vissza. "Olyan volt, mint egy démon megszállása alatt lenni, egy függőség, amit nem tudtam megállítani. És emberek milliói ilyenek. Én egymagam, nem tudtam megállítani."


Ezeket is ajánljuk


Billy Graham megpihent az úrban

Bud Spencer, a keresztény

A szexről hozott hitbeli döntés eredménye