"SOSEM LESZEK KERESZTÉNY"

Megfogadta, hogy sosem lesz keresztény most milliókat inspirálnak dalai.Az énekes Austin French küldetésének tekinti, hogy olyan zenét készítsen, amely eléri a rajongók szívét és lelkét. A 24 éves French nemrég megosztotta elképesztő történetét, miként vált szkeptikus pásztor gyermekből, népszerű keresztény zenésszé – egy felfedezést, mely rákényszerítette, hogy megkérdőjelezzen mindent, beleértve a gyermekkori hitét is.

"Emlékszem arra, amikor 8 éves koromban ezt írtam a naplómba – Sosem leszek keresztény" ezt mostanában nyilatkozta French a The Billy Hallowell Podcastben. "Egyszerűen csak utáltam az egyházat – utáltam a keresztényeket, nem akartam hozzájuk tartozni.

Az énekes elmagyarázta, hogy egy lelkész gyermekeként, kívülről a családja tökéletesnek tűnt, de életük a zárt ajtók mögött kaotikus és fájdalmakkal teli volt.

"Emlékszem, mikor az emberek odajöttek hozzánk és azt mondták 'a te családod a legistenfélőbb család, amellyel valaha találkoztunk.' De otthon olyan volt, mint a 3. Világháború, és mikor az álarc lehullt, erőszakos dolgok történtek. A félelem uralkodott. Nem szeretet-alapon működött és én emlékszem, hogy odamentem és azt írtam ebbe a naplóba, 'ha ilyen egy kereszény

akkor én nem akarok keresztény lenni.' "

French azt mondta, nehéz volt megértenie, miért kell két különböző személynek tűnnie – egynek otthon és egy másiknak a gyülekezetben. Végül is a szülei elváltak és a gyülekezet kizárta a családot. Ez a szörnyű helyzet, elidegenítette és kiábrándította a kereszténységből.

Megfogadta, hogy sosem lesz keresztény most milliókat inspirálnak dalai


Visszatekintve, az énekes rájött arra, hogy akkor még nem tudta ki is Jézus valójában, azt hitte – a tapasztalatai alapján -, hogy Jézus bántotta az embereket, rosszakat beszélt róluk, hogy olyan volt, mint azok, akik fájdalmat okoztak neki.

De egy nap áthatotta a lenyűgöző valóság: Jézus szeretete.

Erre akkor jött rá, amikor édesanyja munkát kapott egy kisebb gyülekezetnél, őt pedig elküldte egy zenetáborba. Ott hallott egy férfit Jézusról prédikálni és ez megváltoztatott mindent.

"A fickó felment a színpadra és azt mondta, 'Hello, a képmutatásról akarok beszélni. Elmondom neked, hogy sokan vannak, akik azt mondják Jézus követői, és amit mondanak, az nagyon jól hangzik, de sosem követték Jézust az életükkel. Ez nem a kereszténység – kereszténynek lenni azt jelenti, hogy odaadjuk az egész életünket Jézusnak. Jézusra kezdesz hasonlítani, mert Vele töltesz időt.' " - emlékezett vissza.

A beszélő azzal folytatta, hogy a megtört emberek bántanak másokat, de Jézus – meghalt, hogy meggyógyítsa a megtört embereket. Ez volt az a nap, amikor French rájött, hogy eddig mindent félreértelmezett és befogadta Krisztust.

"Ez volt az a nap, amikor Jézusnak adtam az életemet és felismertem, hogy az Ő sebei által menekültem meg. Nem a saját sérüléseim határozzák meg az életemet."

French azon a napon arra is rájött, hogy az összetört embereknek szeretne zenét szerezni – amit most az első albumának a ’Wide open’ kiadásával tesz. French bimbózó zenei karrierje mellett, feleségével egy kisfiú adoptálása után 2 hónappal, saját gyermekük születésének örömei elé is nézhettek. Most a négytagú családja, zenei karrierje és még sok más teendője között egyensúlyozik, de French izgatott és boldog mindemellett.

"Úgy érzem a lemezen megjelenő dalok, szó szerint az életem elmúlt 3-4 évének történetei - mondta. Tehát az, hogy az emberek végre meghallgassák és megismerjenek engem a zenémen keresztül, izgalommal tölt el." French azt mondta, érzi, hogy Isten használja az ő életét és zenéjét, és reméli, hogy ösztönözni tudja rajongóit arra, hogy mélyebben gondolkodjanak el a hitről.