AVRIL LAVIGNE ISTENHEZ KIÁLT ÚJ DALÁBAN

A Lyme-kórral való küzdelme Avrilt arra ösztönözte, hogy megírjon egy Isten-központú dalt, amit akár dicsőítő dalnak is nevezhetünk. Avril Lavigne Istenhez kiált az új, érzelmekkel teli, top-lista vezető dalában.A "Head Above Water" című dal hamar az iTunes toplisták élére került, és a lyric videója (dalszöveges videó) pedig átlépte az 5 milliós nézettséget is, mindössze 5 nappal a szeptember 19-i publikálás után. Ez az első kislemeze 5 év óta.

A most 33 éves Avril sikeres karrierjét emiatt a betegség miatt kellett szüneteltetni több, mint 2 évig. Antibiotikumokkal és gyógynövényekkel harcolt a betegség ellen az elmúlt 2 évben, és az ideje nagy részét ágyban kellett töltenie, amint azt a honlapján olvashattuk.

"Az egyik éjjel azt hittem haldoklom, és el is fogadtam, hogy meg fogok halni. Az anyukám mellém feküdt és tartott engem," mondta Avril. 'Úgy éreztem, mintha süllyednék. Lélegzetvételem alatt úgy imádkoztam, 'Istenem, kérlek segíts a víz felett tartanom a fejemet'. Abban a percben megkezdődött az album dalainak írása. Nagyon szellemi élmény volt. Ettől a ponttól elárasztottak a dalszövegek."

A Lyme-kórral való küzdelme Avrilt arra ösztönözte, hogy megírjon egy Isten-központú dalt


A 'Head Above Water' leírja Avril érzéseit, hogy mi mindent élt át, miközben harcolt a betegség ellen; így szól a dal refrénje:

"Istenem, kérlek tartsd a fejem a víz felett
Ne hagyd, hogy elsüllyedjek, egyre nehezebb
Találkozom majd veled az oltárnál
Ahogyan térdre borulok előtted
Ne hagyd, hogy elsüllyedjek."

Majd később ezt énekli a dalban:

"Szóval, húzz fel engem a mélységből
Mert a hullámok elborítanak
Jöjj és száríts meg engem, légy a közelemben
Most Rád van a legnagyobb szükségem."

A dalról sokan írnak a közösségi médiákban is. "Öröm azt látni, hogy egy ilyen előadó a küzdelmei közepette Istenhez fordul segítségért, nem pedig a drogokhoz, vagy öngyilkossághoz." írta egy Lulu nevezetű felhasználó a Youtube-on a videó alatt. "Avril, te példaként szolgálsz sokak számára. Nem csak azért, mert a helyes megoldást kerested, hanem mert arra használod az erődet és hatásodat, hogy megtanítsd másoknak, hogyan lehet kezelni a problémákat."