BONO A ZSOLTÁROKAT OLVASSA

A U2 frontembere, Bono megosztotta, hogy mi a legnagyobb dolog, amit az Úrról és magáról tanult A zsoltárok könyvén keresztül.A U2 énekese, Bono a legutóbbi nyilatkozatában azt mondta, hogy A zsoltárok könyvének olvasása közben jött rá, Isten valóban figyel rá, viszont mi, emberek nem figyelünk eléggé.

Sem az Úrra, sem az Ő szavára, sem egymásra.

David Tayor, a Pasadenai Teológiai Szeminárium teológusprofesszora egy videósorozatot készített különböző híres emberekkel, akiktől azt kérte, hogy mondjanak egy dolgot, amit A zsoltárok könyvét olvasva Istenről tanultak. "Ő figyel" – mondta Bono.

Amikor az énekest arról kérdezték, hogy ő mit tanult Istenről és magáról A zsoltárok könyvét olvasva, azt válaszolta, "Nem figyelek eléggé." Hozzátette, ami a leginkább "mellbevágó és nehéz" A zsoltárok könyvében leírtak kapcsán, hogy felfoghatatlanul igaz és őszinte.

Bono kihangsúlyozta, mennyire fontos lenne figyelnünk az Úrra és magunkra, valamint bátorította a pásztorokat, hogy "keressék a homokba rajzolt írást", utalva ezzel a János evangéliuma 8. fejezetének 1-11. versére.

A U2 zenéjére hatalmas befolyással volt a Zsoltárok könyve


"Ezt azért is mondom, mert többek között ez az én inspirációm is; hosszabban csendben, és jobban figyelve. E kettő révén írhatunk a homokba, és még többféle írást találhatunk ott" – mondta Bono.

"Sokat gondolkodtam ezen a részen, miért nem tudjuk, illetve nem tudhatjuk, hogy mit írt Jézus ott és akkor a homokba. Rájöttem, azért, mert az az adott pillanat kincse, az adott pillanat ajándéka volt. A mai világban már egyre kevesebb az ilyen gyümölccsel teli pillanat, mert nem figyelünk."

Az énekes azt mondta, meg van győződve arról, hogy a művészet egyfajta "prófécia", amely bemutatja a lélek állapotát, az emberek állapotát, egy város hangulatát és lelkét… Ha bármiről őszintén tudni akarunk, nézzük meg, mit mond az adott személy, terület, hely művészete. Menjünk, és nézzük meg a festményeket, a falfirkákat, hallgassuk meg a zenészek dalait, a rap és a hip-hop dalokat, a züllöttebb környékeken bömbölő zeneszámokat. Néhányuk erős, zavaró, fájdalmas, de őszinte képet mutat. Ez az, amiben valóban megláthatjuk az igazi lelkiállapotot. Bárkiét…

Még ha a művészet olykor szeszélyes is, a lelkipásztoroknak mindig jó tükör, hogy lássák a gyülekezetük lelkiállapotát – jelentette ki Bono. Az énekes egyre többet beszélt az elmúlt időszakban a hitéről. Többször is nyilatkozta, hogy az utóbbi években a U2 zenéjére hatalmas befolyással volt A zsoltárok könyvében leírt teljes igazság.

"Dávid zenész volt, akárcsak én – mondta Bono. – Csodálatos, ahogy az Urat dicsőíti, szívvel, énekkel, tánccal! Nagyon fontos, hogy mindig, mindenkor őszinték legyünk az Úrhoz."

A zsoltárok könyve olyan U2 dalokat inspirált, mint a "Gloria", "With a Shout", "Magnificent" című dal, vagy a legismertebb, a "40" című dal, amelyet A zsoltárok könyvének 40. fejezete ihletett.