A BÖRTÖNSZOLGÁLAT CSODÁJA

Az indianai Wheatfield város újonnan megalakult gyülekezete máris hatalmas hatást gyakorol a helyi közösség tagjaira azáltal, hogy példamutató módon a megyei börtönben fogvatartottak tömegeinek hirdetik az Igét és teljesítenek odaadó szolgálatot.Bár a szolgálat csak három hónappal ezelőtt vette kezdetét, a fogvatartottak és a börtön személyzete is egyaránt jelentős előrelépést tapasztal.

"Csendesebb a légkör nálunk." - mondta Patrick Williamson, helyi seriff. "Az állandó dörömbölést, rugdosást, kiabálást, sikoltást, erőszakosságot felváltotta a béke. A fegyencek jobban kijönnek egymással, jobban bánnak a személyzettel, így nekünk is kevesebb összetűzésünk van velük. Ez csak egy kis része mindannak, amit tapasztalunk a börtönben zajló dolgok kapcsán."

Mielőtt a börtönben megkezdődött volna a gyülekezeti szolgálat, Williamson seriff együtt dolgozott John Hill lelkésszel egy függőségben szenvedőket segítő egyesületnél. Ennek az erőfeszítésnek a sikere inspirálta Hillt, hogy bővítse szolgálatát a megyei börtönben. A csütörtökönként tartott istentiszteletek kiemelkedő jelentőségűvé váltak a börtönben lévő férfiak és nők több mint fele számára, akik úgy döntöttek, hogy elkötelezik magukat Jézus mellett. Anthony Gann fogoly megosztotta az istentiszteletek életére gyakorolt pozitív hatását.

"Az állandó dörömbölést, rugdosást, kiabálást, sikoltást, erőszakosságot felváltotta a béke."


"Félelmetes megtapasztalni ezt a valódi gyülekezeti élményt, itt, helyben." - mondta Gann. "Az általam ismert legjobb srácok itt vannak. Áldott együtt töltött idő ez számunkra." Gann, akit az év elején tartóztattak le drogfogyasztás miatt, azt tervezi, hogy visszatér a helyes útra, és szeptemberi szabadulását követően is a gyülekezet aktív tagja marad.

Nemrégiben egy közösségi oldalra feltöltésre került egy erőteljes videó, melyben a rabok az "Amazing grace" dicséretet énekelve dicsőítik Istent. "Ne mondjatok le rólunk!" - mondta Gann.

"Az, hogy ezeket a ruhákat viseljük, nem jelenti azt, hogy rossz emberek lennénk. Csak rossz döntéseket hoztunk!"

"Egyházunk nagyon izgatott volt, hogy segíthet hidakat építeni a családok között, segíthet közösséget teremteni, támogatni a rabokat és foglalkoztatni őket, megmutatni nekik, hogy törődünk velünk!" - mondta Hill pásztor, hozzátéve: "A tisztek arról beszéltek, hogy a börtön teljes atmoszférája megváltozott. A fogvatartottak törődnek egymással, és valójában a rácson túli életről gondolkodnak."

Williamson seriff a börtönben látott átalakulást "csodának nevezi". Véleménye szerint "Az egész kezdeményezés legcsodálatosabb része, hogy az életet belülről kifelé alakítja Jézus vére."

A gyülekezet májusban megosztott egy videót, amely bemutatja, hogy a megyei börtönben kilenc fogvatartott megkeresztelkednek és Krisztusnak adták életüket. "Hiszem, hogy Jézus az egyetlen remény, megoldás és kapaszkodó ezen világon!" - mondta Hill pásztor. "Azt hiszem, olyan társadalomban élünk, amely rendkívül gyorsan elítéli az embereket, de Jézus ugyanilyen gyorsan ad az embereknek második esélyt."


Ezeket is ajánljuk


Csoda a börtönben

Öngyilkos akart lenni, Jézust találta meg

Önpusztítóból megtért keresztény


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv Az indianai Wheatfield város újonnan megalakult gyülekezete máris hatalmas hatást gyakorol a helyi...

Közzétette: Nicelife2022. augusztus 8., hétfő