CHRIS PRATT MEGVÁLTOZOTT ÉLETE

Chris Pratt megtérésének története: 'hogyan változtatta meg az életét egy titokzatos idegen?'Chris Pratt kétség kívül egyike azoknak a hollywoodi hírességeknek, akik szívesen és széles körben beszélnek keresztény hitükről. Pratt elmesélte megtérésének történetét a szokásos Pratt-féle stílusban.

A színész elmondta, hogy késő tinédzser éveit egy furgonban töltötte Hawaii partjainál, a Bubba Gump étteremben felszolgálva. Akkoriban sem ő, sem a barátai nem voltak elég idősek ahhoz, hogy alkoholt ihassanak, így általában megkértek valakit a bolt előtt várakozva, hogy vegye meg nekik a szokásos napi söreiket. Pratt így emlékszik vissza:

"Ültem odakint a bolt előtt… Egyszer csak egy Henry nevű srác odajött hozzám, mert látott bennem valamit, amit meg kellett menteni. Megkérdezte, hogy mit fogok csinálni aznap este és én őszinte voltam hozzá. Azt válaszoltam neki, hogy egy ismerősöm odabenn éppen alkoholt vásárol nekem."

"Bulizni mész? Alkohol és drogok? Csajozás és paráználkodás?" - kérdezte tőlem. Pratt így válaszolt: "Igen, és valójában ennek zavarnia kellene, de egyáltalán nem aggaszt. Miért kérdezed?" A férfi így válaszolt:

"Jézus arra kért, hogy beszéljek veled."

"Abban a pillanatban úgy éreztem, hogy ezzel a sráccal kell tartanom. Elmentem vele gyülekezetbe. Az azt követő néhány napban teljesen megleptem a barátaimat azzal a kijelentésemmel, hogy az én életem megváltozott."- nyilatkozta Pratt.

Egy hónappal a találkozás után felszolgálás közben egy filmrendező felfedezte őt. Mára Pratt az egyik leghíresebb hollywoodi sztár. 2014-ben ő volt a legjobban fizetett színész, 1,2 millió dollárt kapott a Galaxis őrzői és a Lego-kaland című filmek főszerepének megformálásáért.

Pratt története különleges és messze van mindattól, amit egy ilyen filmcsillagtól elvár az ember. Akkor és ott, abban a pillanatban, amikor kellett, ő nyitott volt és engedelmes. És az út, amelyen jár, azóta világos.

Megtérése óta a színész – néha sajátos humorával – mindenhol hangoztatja keresztény hitét, különösen miután koraszülött kisfia, Jack kilenc héttel korábban, és 1300 gramm súllyal született. "Hetekig rettegtünk"- mondta Pratt. Ő és felesége Annar Farris egy hónapot töltöttek fiúkkal az intenzív osztályon.

"Rengeteget imádkoztunk."

A színész elmondása szerint ez a megpróbáltatás megerősítette az Istenbe vetett hitét. "Helyreállítottam a hitemet az Úrban, nem azért mert erre kényszerültem, hanem azért, mert tényleg meg akartam erősödni hitben." - mondta Pratt. "A kisbabánkat gyönyörűnek láttuk, gyakran visszanézzük a róla készült fényképeket. Mások számára ijesztő látványt nyújtott, de számunkra gyönyörű volt és tökéletes."

Pratt ezt követően egy hatalmas keresztet állított fel egy hegy oldalában Húsvét napján, hogy bemutassa: "Ez történt Jézussal, 2000 évvel ezelőtt Húsvétkor, keresztre feszítették értünk!"

Nemrégiben közzétette közösségi oldalán egyik kedvenc tárgyát, ami egy fából készült tálca, amelybe Jézus képe van belevésve és a Filippi 4:13 igevers szerepel rajta. A tálcát Cully Pratt, Chris testvére készítette. A munkája miatt olyan sokszor megtapasztalt honvágy kapcsán jutott Chris Pratt eszébe, hogy szeretne valamit, amit az utazásai során magával vihet. És másnap már ott is volt a bátyja a fatálcával, beleégetve mindazt, ami számít: Jézus képe és a Filippi 4:13 igevers, amely időről-időre támogatást nyújtott neki.

Prattet, mint keresztény hírességet emlegetik, akinek a hite nem csak egy múló szeszély, hanem őszinte és igaz, más hollywoodi "kirakat keresztény" sztárokkal ellentétben. Vallásossága nem divat vagy politikai hóbort. Nem azért keresztény, hogy a saját népszerűségét növelje. Ő egy férfi, akinek sikeres karrierje van és igyekszik a hitét napról napra megerősíteni és építeni.


Ezeket is ajánljuk


Felszólalt az új transzpolitika ellen a híres sportoló

Kirk Cameron az igaz hitről

Natalie Grant hálája Istennek