KERESZÉNY VEZETŐ A HOMOSZEXUALITÁSRÓL

Kultúránk mantrájává vált: "A szeretet az szeretet." De ez tényleg így van? Christopher Yuan, korábban homoszexuális, mára Biblia -és hitoktató, író szerint ez nem egészen így van.Legutóbbi könyve, a "Szent Szexualitás és az Evangélium: szex, vágy és kapcsolatok, melyet Isten alakított ki" címmel jelent meg, melyben Yuan megosztja milyen út vezetett a homoszexualitásától a kereszténnyé válásáig. A 20-as évei elején közölte az akkor még nem keresztény szüleivel, hogy saját neméhez vonzódik, akik ezt meghallva kitagadták a családból. Szülei ezt követően megtértek Istenhez és újra kapcsolatba léptek fiúkkal, akit időközben kábítószer-kereskedelem miatt elítéltek. Ezután talált rá Istenre Yuan.

Érezte, hogy homoszexualitása nem Istennek tetsző, így Yuannak elsőként arra kellett választ kapnia, hogy mi Isten célja a szexualitással.

Legutóbbi könyvében Yuan ezt a felfedezését osztja meg, és bátran kimond olyan dolgokat is, amelyekről a kultúránkban – a keresztények között pedig különösen - a legtöbb ember nem beszél vagy fél kimondani. Yuan a legsúlyosabb tabukkal foglalkozik.

Először a "szeretet az szeretet" szlogenné koptatott mondanivalóját tisztázza: "Ez a jóság és a szeretet teljes torzítása. Ma a meleg közösségek jelszava is ez. Elsőnek ez igaznak tűnik. Azt gondoljuk, hogy ennek tényleg igaznak kell lenni. De ezzel vitatkoznom kell, mivel véleményem szerint nem minden szeretet ugyanolyan." - mondja Yuan.

Yuan rá akar világítani a homoszexualitás okáról alkotott téves nézetre is


"Az a férfi, aki veri a feleségét, ő is azt állítja, hogy szereti a feleségét." - magyarázza Yuan. "És ráadásul a legszomorúbb a történetben az, hogy a megvert feleség is elhiszi, hogy mindezek ellenére a férje szereti őt. A fiatal lányát szexuálisan zaklató apa is azt állítja, hogy szereti a lányát."

"Nem hiszem, hogy azt mondhatnánk, hogy ezekben a szituációkban is megállja a helyét "a szeretet az szeretet" kijelentése abban az értelemben, hogy a szeretet nem válogat, mindent és mindenkit feltétel nélkül elfogad. Nem kell torzított képet adnunk a szeretetről. Azt kell megértenünk, hogy mit jelent a szeretet az Ige tükrében!" - osztja meg Yuan.

"Alapvetően azt gondolom, hogy az önámító emberek nem vesznek tudomást Isten Igéjéről, hanem az Ő végtelen kegyelmébe bízva, 'azzal takaróznak', mely az igazság rovására megy."

Mindazonáltal Yuan arra akarja ösztönözni a keresztényeket, hogy igenis mutassanak kegyelmet és szeretetet az LMBT-közösségben (Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzneműek közössége) élő emberek iránt, mivel ők is Isten teremtményei. Mindazonáltal arra buzdít, hogy támogassuk ezen közösség tagjait, hogy térjenek meg Istenhez, szülessenek újjá. "Amikor keresztényként a homoszexuális közösségben élő emberekről beszélünk, mint ellenségeinkről beszélünk vagy egyszerűen nem is akarunk még beszélni sem róluk, elfeledve, hogy ők is Isten képére és hasonlatosságára teremtettek" - mondja.

Yuan rá akar világítani a homoszexualitás okáról alkotott téves nézetre.

"Tudjuk, hogy az első bűneset által mi is bűnösök vagyunk, kísértéseinkkel és vágyainkkal folyamatosan küzdünk. Sokan a múltban, gyerekkorukban, rossz körülményeikben, hányattatott sorsukban keresik vagy látják az okát annak, amiért bűnben élnek, saját nemükhöz vonzódnak."

"Szexuális irányultságunkat nem az határozza meg, hogy kik vagyunk, hanem az, hogy kihez és hogy tartozunk. Istenhez tartozunk, az Ő képmására teremtettünk, mely kép eltorzult az első bűneset által. És azoknak az embereknek, akik feltett kézzel úgy mentegetik magukat, hogy: 'Nos én így születtem, nem lehet mit tenni!', nekik üzeni Jézus tisztán és világosan: "Újonnan kell születnetek."


Ezeket is ajánljuk


Érzéki bűnökből az élet forrásához

Az okkultizmus veszélyei

Buddhistából keresztény