A FIATAL TENISZEZŐ HITE

A tenisz fenomén, Coco Gauff minden mérkőzése előtt imádkozik.A feltörekvő tenisz csillag, aki mindössze 15 éves, néhány hete feljutott a wimbledoni torna negyedik fordulójáig. Becenevén "Coco" szabadkártyával juthatott el a versenyre, a világranglista 303. helyezettje volt a torna előtt.

Gauff hihetetlen útja 8 éves korában kezdődött. Édesapja, Corey, és édesanyja, Candi az egyetemi évek alatt atlétaként sportoltak Georgia államban, illetve Florida államban. A lányuk döntésére bízták, milyen sportot szeretne, ő pedig a teniszt választotta, melyre Venus és Serena Williams sikere motiválta. A New York Times-nak megosztotta Gauff apja egyik legfontosabb örökségét.

"Minden meccs előtt, 8 éves korom óta, édesapám és én együtt imádkozunk."

Elmagyarázta, hogy az imádság nem része a siker stratégiájának, hanem inkább az Istennek adott hála kifejezése, és a tőle való függőség kifejezése. Így folytatta: "Nem azért szól az ima, hogy győzzek, hanem hogy az ellenfelem és én is biztonságban, sérülés nélkül játszuk le a meccset."

A fiatal játékos nem számított arra, hogy ebben az évben Wimbledomban fog játszani. Édesapjával egy dél-francia tenisz akadémia felé tartottak, amikor telefonhívást kaptak, amelyben felajánlották, hogy lehetőséget biztosítanak neki, hogy játszon a tornán. Kihasználták a lehetőséget, elutaztak Angliába, és mindhárom selejtezőkört simán hozva, 63 másik női teniszezővel nyílt lehetősége arra, hogy a sport legnagyobb díjáért harcoljon.

A tenisz fenomén, Coco Gauff minden mérkőzése előtt imádkozik


A főtábla első mérkőzésén szemtől szembe állt egyik gyermekkori példaképével, amikor Venus Williams ellen kellett játszania. Gauff megpróbálta elfelejteni, hogy ki ellen játszik, és csak a játékra összpontosítani. "A pályán nem gondoltam Venusra. Csak a saját játékomra koncentráltam." Sikerült legyőznie példaképét. A mérkőzés befejeztével Gauff elgondolkozott, kit is győzött le, és el akarta mondani, milyen hálás érte. Gauff amikor a hálónál kezet fogtak, úgy emlékszik vissza, hogy "csak köszönetet mondtam neki mindenért, amit a sportért tett. Sok ember inspirációja volt. Egyszerűen köszönetet mondtam neki."

Azután Gauff leült, és ismét imádkozott. Két kézzel fogta az ütőjét, és imádkozva sírt. "Megköszöntem Istennek ezt a lehetőséget." Örült, hogy volt egy célja, amivel érkezett, és sikerült neki. Azt mondta: "Célom volt, hogy a lehető legtöbbet kihozzam magamból. Az álmom volt, hogy nyerjek. És sikerült."

Gauff továbbjutott a következő fordulóba, ahol a korábbi világelső, még mindig a világ egyik legjobbja, a román Simona Halep búcsúztatta. Messzebbre jutott 15 évesen, mint azt talán hetekkel ezelőtt gondolta volna. Kivételes páyafutás van előtte. Jelenleg a világranglista 140. helyén áll a torna után.


Ezeket is ajánljuk


Avril Lavigne Istenhez kiállt új dalában

Tim Allen szívszorító története

A színész drasztikus döntése a pornó-függősége miatt