DENZEL WASHINGTON AZONNALI, KERESZTÉNY ÜZENETE WILL SMITHNEK

"Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt." - szól az Ige a Prédikátorok könyvében. De van egy tevékenység, amely kapcsán a Szentírás arra kér bennünket, hogy 'szüntelenül' legyen jelen az életünkben: ez pedig az ima.Az 1Thesszalonika 5:17 igevers arra szólít fel bennünket, hogy szüntelenül imádkozzunk. A Kolossé 4:2 pedig azt mondja nekünk, hogy az imádkozásban legyünk kitartóak, és legyünk éberek: ne szűnjük meg hálát adni. Bár sok más vers is iránymutatást ad az imaéletünkre vonatkozóan, talán az Efézus 6:18 foglalja össze legjobban azt az örökké tartó odaszánást, amelyre elhívattunk:

"Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által. Éppen azért legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve az összes szentekért."

Ezeknek az igéknek a jelentőségét élte meg Denzel Washington az idei Oscar-díj átadó ünnepségen, amelyen Will Smith felpofozta Chris Rock komikust. Szürreális pillanat volt, amely felháborodást és végtelen vita-áradatot váltott ki a médiában és szinte minden közösségben. Az emberek lázasan elemezték a történtek minden ezredmásodpercét. A megrendezett jelenetet állító elméletektől a hibáztatáson keresztül a legdurvább kritikákon át minden felmerült, az indulatok teljesen elszabadultak az összeütközés kapcsán.

A világ a szájára vette az egész drámai történést, meredten bámulta azt, miközben szem elől tévesztettünk egy fontos üzenetet és tennivalót ezzel kapcsolatban: az imádság abszolút szükségességét az indulatok közepette. Imádság Smithért, Rockért és minden érintettért.

De Denzel Washington felismerte kötelességét ennek kapcsán.

Néhány másodperccel a pofon után rögtön cselekedett a köztiszteletben álló, keresztény hitét egyre inkább hangoztató színész. Felismerve a helyzet feszültségét, azonnal imádkozni kezdett, hogy Isten hozza el a legmegfelelőbb megoldást ebben az élethelyzetben. "Kik vagyunk mi, hogy ítélkezzünk?" - mondta Washington egy az incidensről szóló, T.D. Jakes tiszteletessel felvett podcast beszélgetés keretében. "Nem ismerem a helyzet minden apró részletét, de tudom, hogy az egyetlen megoldás az ima volt."

A gyakorlatban Washington azonnali, határozott és Istenre összpontosító választ adott


A színész tudta, mennyire fontos az Úrhoz fordulni a pillanat hevében. Ahelyett, hogy pánikba esett volna, vagy figyelmen kívül hagyta volna a problémát, vagy más világi megközelítést alkalmazott volna, Washington úgy döntött, hogy az Efézus 6:18. versben foglaltak szerint cselekszik. Mint a többiek körülötte, ő is döbbenten és álmélkodva ülhetett volna tovább a székén. Suttoghatott volna mindenféléket és tűnődhetett volna különböző dolgokról, miközben egyre távolodott volna lélekben mindattól, ami körülötte történt.

Washington azonban más utat választott, és úgy döntött, hogy a kialakult helyzetért és az abban résztvevőkért imádkozik. Valójában ez maga volt az engedelmesség! Egyszerű, de hatalmas erejű cselekedet volt. A gyakorlatban Washington azonnali, határozott és Istenre összpontosító választ adott a válságra és egy példaértékű emlékeztetőt mindannyiunk számára.

Túlnyomó többségünk soha nem fog úgy viselkedni, hogy azt egy egész világ meg- vagy elítélhesse és valószínűleg nem is leszünk ilyen eseménynek szemtanúi, mégis mindannyian szembesülünk próbákkal, megpróbáltatásokkal és problémákkal a mindennapi életünk során. A kérdés pedig az, hogy ezekben a helyzeteken mit teszünk? Mi az első reakciónk?

Nem beszélhetek senki más nevében, de gyakran sokkal könnyebb dühöngeni, ítélkezni, kiabálni, figyelmen kívül hagyni mindent és mindenkit vagy menekülni. Mégis mi arra kaptunk elhívást, hogy imádkozzunk minden alkalommal, mindenféle helyzetben és gondban. Arra vagyunk hivatva, hogy ne csak akkor keressük az Urat, amikor saját magunk kerülünk ilyen helyzetbe, hanem amikor mások vannak a zűrzavar kellős közepén.

Nem tudjuk, hogy Washington hogy imádkozott Smithért, de azt tudjuk, hogy az Isten segítségéért való fohászt tekintette az egyetlen megoldásnak ebben a nemzetközileg is nagy visszhangot kiváltó helyzetben. Cselekedete, bár egyszerű, mindannyiunk számára üzenet, hogy keressük Istent még a legnehezebb és legbonyolultabb pillanatokban is.

Washington egy másik fontos emlékeztetőt is hagyott nekünk: soha ne adjunk támadási felületet az ördögnek! Percekkel a pofon után Smith a legjobb színész díjáért járó köszönő beszédében elmondta az egyik dolgot, amit Washington mondott neki.

"Denzel azt mondta nekem néhány perce: 'A legszebb pillanataidban légy különösen óvatos, mert akkor próbál az ördög megkörnyékezni igazán' " - mondta Smith.

Washington később, a podcast beszélgetés során jobban kifejtette, hogy mit értett az 'ördögi' kifejezése alatt. "Nos, van egy mondás: amikor az ördög figyelmen kívül hagy téged, akkor tudd, hogy valamit rosszul csinálsz!" - mondta a színész. "Amikor az ördög rád tör, az lehet, hogy éppen azért van, mert megpróbálsz valamit jól csinálni. Ha teljesen 'ártalmatlan' lennél, akkor az ördög nem próbálna megkísérten. És bármilyen okból is, de az ördög diadalmaskodott azon az éjszakán." Gondold át mit hirdet a Jakab 4:7:

"Engedelmeskedjetek azért az Istennek, de álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek."

Ez a parancs, amely magában foglalja, hogy a mi küldetésünk nem más, mint alávetni magunkat Istennek, és e kapcsolat alapján működni. Ez az üzenet pedig magában hordozza a legfontosabb emlékeztetőt: az imádság fontosságát. Amikor imádságos lélekkel közeledünk az élethez, folyamatosan és szüntelenül keressük az Urat, és menekülünk a gonosz elől, azon kapjuk magunkat, hogy Isten akaratának megfelelően élünk. Emlékezzünk ezekre a valóságokra saját életünkben, és amikor közvetlen vagy közvetett küzdelmekkel nézünk szembe – és szánjunk időt arra, hogy imádkozzunk az érintettekért, így jelen esetben Smithért, Rockért és mindenki másért, aki érintett.


Ezeket is ajánljuk


Friderika bizonyságtétele

Isten választott erre a feladatra

Tim Allen szívszorító története


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu A világ a szájára vette az egész drámai történést, meredten bámulta azt, miközben szem elől tévesztettünk...

Közzétette: Nicelife2022. április 19., kedd